0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

DA LI ODLASCI NAGOVEŠTAVAJU KRAJ SEZONE: Nisu se samo Makadu i Beron oprostili, Cedevita otpustila trojicu!

Objavljeno: 12.04.20 u 14:28

Dugo se vodi diskusija o tome hoće li ABA liga biti nastavljena ili ne, a sve je manje verovatno da će jadransko košarkaško prvenstvo biti završeno na terenu.

Nedavno se supruga Bilija Berona oprostila od Beograda na društvenim mrežama, bek Crvene zvezde rekao je da se ona neće vraćati u Beograd, a da će on ukoliko mu to američke vlasti dozvole biti na raspolaganju timu.

U međuvremenu se oglasio i šampion NBA lige sa Golden Stejtom Džejms Makadu koji je rekao da se raduje narednoj sezoni i usput je zahvalio Partizanu na svemu do sada učinjenom. Odluku amerikanca možemo pravdati činjenicom da ima ugovor do juna meseca, te da je finansijski odgovoran klub odlučio da na taj način smanji troškove.

OGLASIO SE POTPREDSEDNIK ABA LIGE: Da nema ulaska u Evroligu, lako bismo doneli odluku!

Ono što treba uzeti u obzir jeste da je od stranaca samo Rašon Tomas ostao ‘kući’, dok je crveno-belu tvrđavu ostao da čuva Stratos Perperoglu, a pomaže mu Majkl Odžo. Dok su svi ostali strani košarkaši van granica Srbije.

Cedevita Olimpija raskinula je ugovor sa Majkom Cirbesom, Filipom Krušlinom i Andrijom Stipanovićem, čime je praktično rasformirana ljubljanska ekipa. Da li je to signal da će se sezona rešavati za zelenim stolom ili je klub usled finansijskih troškova prouzrokovanih koronom odlučio da skreše troškove i odustane od borbe za plej-of?

CENTAR MORNARA: Ne vidim da će kraj ovog skoro, završavajte ABA ligu po trenutnom stanju!

Za sada nemamo odgovor, a kao i mnogo puta do sada kada su u pitanju dešavanja vezana za ABA ligu stvari nisu jasne, a pitanje je kada će biti jasnije.

Poslednja utakmica ABA lige odigrana je 9. marta u 21. kolu sastali su se Partizan i Mega Bemaks. Preostalo je da se odigra jedno regularno kolo i potom plej-of, a trenutni plasman izgleda ovako. Prvoplasirani je Partizan, Budućnost je na drugom mestu, Crvena zvezda je trećeplasirana, a Cedevita Olimpija zauzima četvrto mesto.

PRVI ČOVEK ZADRA: Problem nije ABA liga, problem su odnosi Partizana i Zvezde uz kamen spoticanja zvani EL!

Poslednja četiri mesta zauzimaju Cibona, zadar, Mega Bemaks i Krka.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter