7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Zdravko Kucelin

PRVI ČOVEK ZADRA: Problem nije ABA liga, problem su odnosi Partizana i Zvezde uz kamen spoticanja zvani EL!

Objavljeno: 02.04.20 u 10:30

Košarkaški klub Zadar izneo je svoje mišljenje kako je potrebno završiti ABA ligu, ali takođe znaju gde je problem.

Zadru je bila neophodna pobeda u poslednjem kolu ABA lige u Beogradu protiv Crvene zvezde uz poraz Mege i Krke kako bi opstao u ‘eliti’. Korona virus zaustavio je košarku u svetu, a tim sa Jadrana se oglasio i poručio da bi titulu trebalo dodeliti Partizanu po sadašnjoj tabeli, a da niko ne ispadne iz regionalnog takmičenja.

Direktor Zadra Željko Žilavec ponovo je svoj stav, mada je sada i za opciju da se cela sezona poništi. Kako kaže problem su relacija u odnosu Partizana i Crvene zvezde, to jest kamen spoticanja zvani Evroliga.

– ABA liga može da proglasi prvaka po trenutnom stanju, što bi bio Partizan, ili može da poništi celu sezonu. Naravno, najviše se lome koplja na relaciji Partizan – Zvezda. Evroliga je tu kamen spoticanja tj. koji klub bi onda kao predstavnik ABA lige trebalo da igra elitno takmičenje, no u tom slučaju mnogo će zavisiti konačna odluka o sudbini ovosezonske Evrolige. I zato se čeka da se iskristališe neko, nazovimo ga tako, idealno rešenje koje bi sve zadovoljilo – rekao je Žilavec za ‘Zadarski list’.

ABA liga još uvek nije donela nikakvu odluku, suspenzija takmičenja stoji i čeka se da pandemija korona virusa popusti omču.

0
0

7 Komentara

      • Nismo mi treći, mi smo u polufinalu plej-ofa ABA lige, isto kao i vi. To što imate prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici, NIŠTA NE ZNAČI! Do majstorice, gotovo sigurno ne bi ni došlo!!!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter