0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ PRED ČETVRTFINALE: Mi i Hrvati smo potpuno drugačiji!

Objavljeno: 16.08.16 u 20:33

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je pred duel sa Hrvatskom u četvrtfinalu da nema mesta patriotskim izjavama.

Srbija će u noći između srede i četvrtka od 3:15h igrati protiv Hrvatske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Selektor Đorđević pokušava da fokusira ekipu na svoju igru i veliku želju koju njegovi izabranici imaju kako bi ostvarili dobar rezultat.

– Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica, koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah – izjavio je Đorđević.

ČEMU LI SE ONI NADAJU: Ovako su do sada Hrvati prolazili u duelima sa Srbima (VIDEO)

Pred ovakve duele uvek se vraćaju ‘neki dugovi prošlosti’, ali Đorđević ne želi da se vraća na prethodne duele uoči novog protiv Hrvatske.

– Sastali smo se pred Olimpijske igre na turniru u Kordobi, mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopšte osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo pre 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama – poručio je selektor Srbije.

HRVATSKA LEGENDA: Ne treba se plašiti Teodosića, on je ‘luzer’!

Stilovi igre Srbije i Hrvatske potpuno se razlikuju.

– Mi igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, sa mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnim kvalitetima, pre svega Bogdanovića i Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko takmičarsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač. Uz Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, pre svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate – jasan je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter