6
Košarka

ČEMU LI SE ONI NADAJU: Ovako su do sada Hrvati prolazili u duelima sa Srbima (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.16 u 11:00

Oni su to priželjkivali, da li će im se obiti o glavu, znaćemo uskoro. Tokom decenija Srbi su Hrvatima nabili komplekse, naročito sadašnji selektor našeg tima.

ACA “TRICA” UVEREN: Srbi znaju da smo im teži protivnik, navijali su za Litvaniju!

Na Evropskom prvenstvu 1997. godine u Barseloni sastale su se reprezenzacije Jugoslavije i Hrvatske. Sadašnji selektor reprezentacije Srbije, „Sale Nacionale„, postigao je legendarnu trojku za pobedu 64:62!

(Izvor: YouTube/Brxa)

Četiri godine kasnije na Evropskom prvenstvu u Turskoj opet su se sastali „plavi“ i „vatreni“. Isti ishod je bio, samo je sada Jugoslavija ubedljivo pobedila, na krilima Stojakovića, sa 80:66.

Na 16. Mediteranskim igrama 2009. godine u Peskari sastale su se prvi put Srbija i Hrvatska. Hrvatska je odnela pobedu, u utakmici punoj preokreta, rezultatom 71:69. Srbija je na te igre došla sa mladom reprezentacijom, kojoj je to trebalo da bude neka vrsta priprema za Evropsko prvenstvo do 20 godina. Za tadašnju reprezentaciju Srbije igrali su Nedović i Birčević.

U osmini finala Svetskog prvenstva 2010. u Turskoj sastale su se ove dve zemlje. Srbija je slavila 73:72 posle veoma teške završnice, Srbiji je Rašić doneo pobedu na sekund do kraja i posle slobodnog bacanja postavio je konačan rezultat.

STIŽU STARE MUŠTERIJE: Hrvatska pobedila Litvaniju i izvukla Srbiju! (FOTO)

Ostaće upamćena izjava hrvatskog komentatora koji je, posle Rašićevog koša, rekao: „Ne možemo ništa za jednu sekundu, to mogu samo Srbi!“, aludirajući na epsku trojku Dušana Kecmana protiv Cibone. Te godine smo bili četvrti na svetu, ali ostaje gorak ukus da smo mogli do duela sa „Drim timom“ u finalu, da su sudije bolje videle neke detalje u polufinalnom meču sa Turskom.

VREMEPLOV: Sramota za FIBA i Tursku, najveća krađa u istoriji košarke (VIDEO)

(Izvor: YouTube/HHMHaileSelassie)

Naredne godine ove dve reprezentacije su odigrale dva egzibiciona meča. U prvom meču Srbija je, posle preokreta u poslednjoj deonici, slavila sa 80:71 i tako je osvojila zlato na „Adeko Ex-Yu kupu“, u Sloveniji. Drugi meč je igran u Londonu. Hrvatska se revanširala i pobedila sa 83:71. 

(Izvor: YouTube/MrRedStarBelgrade3)

„Orlovi“ i „kockasti“ opet su ukrstili koplja na „Adeko kupu“ 2012. godine. Srbija je sigurnom igrom pobedila sa 90:74 u prvoj utakmici takmičenja

Godine 2013. još jedan duel u okviru egzibicionih takmičenja, na redu je bio „Spor Toto kup“ u Turskoj. U ovom pripremnom takmičenju pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Srbija je još jednom bila bolja od komšija i slavila rezultatom 88:71.

Srbija osvojila turnir u Turskoj

(Izvor: YouTube/SportskiStil)

Naredne godine opet smo igrali prijateljski meč i opet pobedili. Doduše, bilo je gusto, rezultat je na kraju reguralnih 40 minuta bio 73:73. Simonović je trojkom izborio produžetke, a Bogdanović, takođe trojkom, rešio meč – 84:83.

(Izvor: YouTube/SportskiStil)

Ove godine odigrali smo poslednji meč u okviru priprema za Rijo. U Argentini „Orlovi“ su upisali još jednu pobedu 86:77.

RIO, SPREMI SE: ‘Orlovi’ savladali Hrvatsku, Jović pogodio trojku sa pola terena (VIDEO)

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

Novi meč ove dve zemlje na programu je u četvrtak, u ponoć.

STIŽU STARE MUŠTERIJE: Hrvatska pobedila Litvaniju i izvukla Srbiju! (FOTO)

 

0
0

6 Komentara

  1. I šta je sporno? Imaju jednu pobedu, i to na mediteranskim igrama, kad je igrao naš nebitan tim. Naslovu ništa ne fali, a dobro ste rekli, imate izbor da ga ne čitate

    0
    0
    Odgovori
  2. Uopšte mi se ne sviđaju ovakvi naslovi i prepotentnost naših,nazovi novinara.Kao da igramo sa Islandom a ne sa Hrvatskom,koja je izuzetno jaka reprezentacija sa strašnim šuterima u timu a bore se sa 120% mogućnosti.Čak mislim da su blagi favoriti i kvalitetniji od nas.

    0
    0
    Odgovori
  3. Jako me zanima da li vi novinari znate kakav uticaj imate?????? Umesto da smanjujete tenzije jer su nam politicari nenormalni (tu mislim na jedne i druge) vi jos potpirujete… Cemu se nadaju??? Kao i svaki normalan sportista .. da ce da pobede..
    Dole u pravilima pise: „Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni…“ Sta je ovo nego sovonizam?
    Tacno znam sta ce vecina reci sada.. Nema tu sovonizma navodimo cinjenice i sl… Umesto da je napisan clanak kao i oni igraju hrabro i kako imaju par mladih talenata i kako su dosli kao autsajderi i napravili lep rezultat… Napred Srbija do pobede!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter