19
Košarka

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ ‘OPLEO’ PO CRVENO-BELIMA: Život nije pravedan, imaće i Zvezda problema!

Objavljeno: 21.04.16 u 10:19

Duško Vujošević govorio je o sukobu između Evrolige i FIBA, ali i o apsurdu trenerske profesije, gde se dotakao i Crvene zvezde.

Sukob između FIBA i Evrolige trenutno mori celu Evropu, a Duško Vujošević je za ‘Alo’ dao svoj sud celokupne situacije, koja, saglasan je i on, nikako nije dobra.

– Situacija u vezi sa FIBA i Evroligom mora da se reši. To treba svima da bude jasno. Jednostavno, mora da se pronađe neki kompromis, ovako ne ide – poruka je Vujoševića.

– Smatram da je košarkaški savez Srbije ishitreno reagovao ovom zabranom. Trebalo je da sačekaju rasplet na nivou na kom se sukob zaista dešava, između FIBA i Evrolige. Umesto toga, KSS se istrčao sa suspenzijom. Dakle, treba reagovati kada pravila budu postavljena za Špance, Italijane i ostale države u kojima je košarka razvijena – istakao je Vujošević.   

‘GROM IZ VEDRA NEBA’: Đilas najavio ostavku, evo i zbog čega…

Grčka je juče stala ne samo protiv klubova koji su se izjasnili da će igrati Evrokup, već i protiv najvećih timova, koji žele da igraju Evroligu. To u Srbiji nije slučaj, već je na udaru samo Partizan, ne i Crvena zvezda.

– Život nije pravedan, pravda ima svoju cenu. Problem se širi jer FIBA nije priznala ni desetogodišnje ugovore koje je potpisalo onih 11 klubova, tako da će i Crvena zvezda imati probleme – izjavio je trener Limoža.

NEBOJŠA ČOVIĆ: Možemo i mi protiv FIBA i Saveza!

Zatim je još jednom ‘pecnuo’ bivšeg velikog rivala, uporedivši odnose prema trerenima u eliminisanim četvrtfinalistima Evrolige, Panatinaikosu i Crvenoj zvezdi.

– Za neke klubove je vanserijski uspeh da igraju u četvrtfinalu Evrolige i da budu poraženi sa 0:3, dok drugi odmah otpuste trenera To samo govori o apsurdu trenerske profesije. S obzirom da je PAO veliki klub, menjanje trenera usred sezone predstavlja gubitak stila – zaključio je najtrofejniji trener u istoriji Partizana. 

0
0

19 Komentara

  1. Dule je pogodio u metu a ovi sto ne mogu da ga smisle, imaju razloga, Kompleksi za ceo zivot su ostali kao posledica dr.Duleta Vujosevica.

    0
    0
    Odgovori
  2. Javio se cuveni demagog i prodavac magle.On naso nesto da komentarise i jos misli da je ispao pametan a ne primecuje da je izneo sve nebuloze.Uporedjuje Zvezdin poraz od najskuplje i najbolje ekipe u Evropi sa 3:0 u ravnopravnim utakmicama,gde je izgubila ukupno sa 18 poena razlike,sto je 6 razlike po utakmici ili za 2-3 lopte i Panatenaikosov poraz od anonimne Laboral Kuce u evropskim razmerama,koju je Zvezda prosle godine dva puta preslisala kao od sale.Grci imaju neuporedivo veci budzet od Spanaca a ispali su,takodje sa 3:0 i normalno je da smene trenera koji je sam formirao i pravio ekipu,dok je kod Zvezde obrnut slucaj ali demagog ne bi bio to,da prica gluposti i nebuloze.Koliki je stvarno dobar trener,govori i to,sto je sa timom koji ima najveci budzet u Francuskoj,daleko od plasmana u plej of,znaci ni medju 8 najboljih u ligi,eeeej.O cemu on to prica i drzi pridike drugima?Nije mu to Srbija,da otima mlade igrace i osvaja namestene titule sa neogranicenim budzetom,gde igraci sami upisuju cifre,za koje zele da dodju u taj mali klub.

    0
    0
    Odgovori
  3. Partizan tokom svih 13 prethodnih godina, kada je bio stalni učesnik Evrolige, u prvoj fazi takmičenja nijednom nije imao veći broj pobeda u odnosu na broj poraza i nijednom nije uspeo da izbori tako visok plasman na tabeli u svojoj grupi.

    Tako je Partizan u sezoni 2001-02 imao skor 6-8, zatim 2002-03 (4-10), 2003-04 (6-8), 2004-05 (2-12), 2005-06 (2-12), 2006-07 (6-8), 2007-08 (6-8), 2008-09 (5-5), 2009-10 (5-5), 2010-11 (5-5), 2011-12 (4-6), 2012-13 (2-8) i 2013-14 (3-7).

    0
    0
    Odgovori
    • Kup evropskih šampiona – 1
      Prvak (1): 1991/92.
      Treći (2): 1981/82, 1987/88.
      Četvrti (2): 1997/98, 2009/10.
      Kup Radivoja Koraća – 3
      Pobednik (3): 1977/78, 1978/79, 1988/89.
      Finalista (1): 1973/74.

      Toliko o kosarci, za fudbal svaka cast ali o kosarci bolje da ne polemisemo.
      Pozdrav

      0
      0
      Odgovori
  4. covek koji sa evropskim klubovima pravi cudo, nabolji rezultat ,peto mesto u francuskom prvenstvu , a u Srbiji bivo prvak igrajuci protiv klubova kojima je otimao najbolje mlade igrace ,pa onda toboze ih on stvarao ,i sve to uz veliku naklonost saveza ,sada glumi zrtvu i uci nas pameti

    0
    0
    Odgovori
  5. Da li lazni opozicionar ima nameru da dodje da glasa na izborima i da plati porez ili ce da nam prica price dok se mi medjusobno optuzujemo i mrzimo?

    0
    0
    Odgovori
  6. Хахахаха,баш вицкаст неки господин! Јел’ он то сам смишља, или му неко шапуће?ццццц Дуле,Дуле…најбоље је у своје двориште гледати

    0
    0
    Odgovori
  7. Sta je radio Limoz Dule?Vidim da cesto gubis u Francuskoj posto tamo nema davljenja,gepekovanja,pretnji uzivo ljudima i njihovim porodicama!!!Prodaj koju sliku pa pomozi paci,i ovaki si pare za ta umetnicka dela ukrao od ove drzave preko partizana dok su vas Boki i Dodik punili dolarima!!!

    0
    0
    Odgovori
  8. Razboleo se covek zbog Zvezde, vidim da ga i dalje to sve boli …
    Sjasi dule, oterali su te tvoji ko najgoreg dzukca i pokazali koliko te cene …

    0
    0
    Odgovori
  9. „Za NEKE klubice je vanserijski uspeh da igraju u 1/4 EL i da budu porazeni sa 3:0, dok drugi odmah otpuste trenera..“ .!. XXAAXXAA .!. Dule udario si TEMELJE i dao domaci zadatak SVIMAAAAAA DULE KRALJUUU !!!

    0
    0
    Odgovori
  10. „Za NEKE klubice je vanserijski uspeh da igraju u 1/4 EL i da budu porazeni sa 3:0, dok drugi odmah otpuste trenera..“ .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa po tom kriterijumu kol’ko bi puta on trebao da bude otpušten iz Partizana? Jedno deset puta. Kol’ko je puta prošao prvu fazu EL? Kol’ko je pobeda imao?
      Sve zajedno za 10 godina koliko i Zvezda za dve godine.

      0
      0
      Odgovori
  11. ЈЕ СЕ ТО ЈАВИО ВЕЛИКИ МАГ БЕЗ РОМИНГА …:И ВЕЛУКИХ УСПЕХА У ПРОСЕЧНОЈ ФРАНЦУСКОЈ ЛИГИ
    Нема ни плејоффа….Са Лиможем
    ЋУТИ БОЉЕ ТИ ЈЕ

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter