6
AdmiralBet ABA Liga

‘GROM IZ VEDRA NEBA’: Đilas najavio ostavku, evo i zbog čega…

Objavljeno: 20.04.16 u 19:38

Prvi čovek srpske košarke Dragan Đilas najavio je da će podneti ostavku ukoliko FIBA bude oduzela Srbiji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju.

On je gostovao na RTS-u u emisiji „Oko“ gde je istakao da nema nameru da bude predsednik KS Srbije čija će reprezentacija biti izbačena sa OI i Evropskog prvenstva, a isto tako i biti čovek koji je iz domaće lige izbacio naše velikane Crvenu zvezdu i Partizan.

– Moj osnovni zadatak da zaštitim reprezentaciju. Ako nas suspenduju sa Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva ne vidim sebe kao predsednika saveza, podneću ostavku. Takođe, ne želim da ostanem zapamćen kao predsednik koji je iz domaće lige izbacio naša dva najveća kluba Partizan ili Crvenu zvezdu – rekao je Dragan Đilas.

SVE PREUZEO NA SEBE: Pekoviću potpredsednik ne treba, za sada…

Dragan Đilas je istakao da je interes Partizana da igra Evrokup, ali moli javnost da sav teret ne stavlja na leđa crno-belih. Kako kaže, još nije poznato ko će u Evroligu iz ABA lige, jer Mega se nije zvanično povukla iz evro takmičenja.

– Previše se priča baca na leđa Partizanu, a to nije fer prema crno-belima, ni prema savezu. Da sačekamo da se završi finale Jadranske lige, jer tek posle toga pobednik ide u Evroligu. Svi pričaju da Mega neće da učestvuje u evropskim takmičenjima, a nema zvanične odluke. Tek onda ide priča. Odluka nije protiv Partizana. Razgovarali smo danas, oni su mi rekli da je interes Partizana da igraju Evrokup.

KAD JE TEŠKO – PEDULAKIS: Trener koji je nasledio Žoca, sada je zamenio i Đorđevića

Prvi čovek KS Srbije je istakao da bi stvar bila mnogo lakša da je kojim slučajem Partizan pristao da igra FIBA Ligu šampiona.

– Iz Partizana su nam objasnili da je reorganizacija kluba napravljena i da je zadatak da se Partizan kroz Evrokup za koju sezonu nađe u najjačem takmičenju Evroligi. Naš interes su jaka Crvena zvezda i jak Partizan. Mi bismo voleli da Partizan izabere Ligu šampiona, pa da nemamo problema. Ipak, moramo da budemo pošteni prema crno-belima. Ne možemo nekoga da teramo na nešto ako on to ne želi, mi nismo FIBA – rekao je Dragan Đilas.

0
0

6 Komentara

  1. Ovaj covek je trebao odavno da podnese ostavku.On se odavno stavio u funkciju zlog patuljka iz podbanjickog kolektora i njegovog vestackog kluba.Nije njemu srpska kosarka u interesu.

    0
    0
    Odgovori
  2. KK PARTIZAN je ISTORIJA I SRZ Srpske kosarke, kao i BUDUCNOST Srpske kosarke, sto zbog BRENDA i IMENA, sto zbog najboljih kk navijaca na svetu-GROBARA !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter