0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI FIBA SUSPENDOVATI REPREZENTACIJU SRBIJE? Selektor Đorđević veruje u OVAKAV scenario!

Objavljeno: 09.06.15 u 16:55

Sukob FIBA i ABA sa jedne starne sa svojim problemima i zahtevima, a sa druge Evroliga dovodi do toga da smo kolatelarna šteta, kako god da se okrene. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da nema strah od toga da će reprezentacija biti suspendovana sa FIBA takmičenja.

– Nemam strah od toga, verujem da će se u kancelarijama i na sastancima pronaći rešenje i da će ovo upozorenje ostati na onoj izreci ‘tresla se gora, rodio se miš“ – rekao je Đorđević za “Večernje novosti”.

Đorđević je naveo da će svi koji rade u srpskoj košarci učiniti sve kako bi se izbegao takav scenario.

Mislim da u srpskoj košarci preovlađuje stav da se ne sme doći u situaciju da reprezentacija ispašta i da će biti urađeno sve da se tako nešto ne desi. Očekujem da se u komunikaciji sa ABA ligom i indirektno sa FIBA, pronađe rešenje koje podleže pravilima svetske košarkaške federacije, koja je krovna organizacija i kao takva mora da se poštuje rekao je selektor Srbije.

Do nesuglasica je došlo jer je svako gledao sopstveni interes.

Ne bih rekao da je bilo neozbiljnosti, pre se može reći površnosti. Svako gleda u svoj tanjir i rešava neke svoje probleme, a zanemaruje se pogled na celokupnu srpsku košarkašku trpezu – zaključio je Đorđević.

Đorđević verovatno i nema razloga za strah, jer je i predsednik KSS Dragan Đilas rekao da će, zarad reprezentacije, klubovi istupiti iz ABA lige.

A šta se dešava sa klubovima i zahtevima Evrolige, saznajte OVDE.  Evo kako je uopšte došlo do stavranja ABA lige, koja je sada kamen spoticanja, bar po sećanju čelnika Zvezde…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter