13
AdmiralBet ABA Liga

BOLAN RASPLET: Klubovi ISTUPAJU iz ABA lige, zbog…!?

Objavljeno: 09.06.15 u 14:12

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije,Dragan Đilas potvrdio je da sprski klubovi moraju da donesu tešku odluku kako bi se selekcija Srbije takmičila na Evrobasketu 2015. 

Zbog učestalog rata na relaciji FIBA – ULEB, u kojem će srpska košarka biti kolateralna šteta, srpski klubovi moraće da donesu najtežu odluku – Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac napustiće regionalno takmičenje.

– Zbog nerazumevanja od strane FIBA došli smo u situaciju da izaberemo put sa što manje negativnih konsekvenci. Klubovi su spremni da učine sve kako bi sprečili da košarkaška reprezentacija Srbije bude suspendovana sa Evrobasketa, a to znači samo jedno – rekao je Đilas i na pitanje novinara da li to znači istupanje iz ABA lige, kratko odgovorio:

– Da, naravno.  

Podsetimo, FIBA je košarkaškim savezima dala rok do 18. juna da se izjasne. 

Vreme je da donesemo konačnu odluku, na osnovu svih papira koji su nam na raspolaganju. Danas popodne na našu adresu trebalo bi da stigne još jedan dopis, tačnije poslednje upozorenje FIBA. Klubovi će tada morati da se izjasne konačno po pitanju učešća u ABA ligi, a ja sam siguran da će se poštovati dogovor koji smo imali od ranije, a to je da se učini sve kako bi se zaštitila srpska košarkaška reprezentacija, što ja jako poštujem. FIBA u svom statutu ne priznaje Jadransku ligu, a iskreno ovakav odnos nisam očekivao. 

U međuvremenu Evroliga je reagovala zvaničnim dopisom u kojem se ističe da bi svako istupanje iz lige koja daje prohodnost u Evropu ujedno značila i gubitak mesta u istom.

Ipak, Đilas napominje da tako nešto nije moguće.

– Ne mogu da komentarišem ovu temu, ali ono što mogu da kažem indirektno jeste da Crvenoj zvezdi niko nema pravo da oduzme ono što je rezultatima i na parketu ostvarila – istakao je Đilas.

0
0

13 Komentara

  1. FIBA hoce da unisti jednu od naj jacih liga u evropi. Sve je dobro funkcionisalo dok se FIBA nije pocela petljat u ABA ligu. Klubovi iz ABA lige imaju pravo ucesca u evropskoj ligi a to njima smeta jer kad FIBA funkcioneri i sudije dodju u pioner ili arenu noge im se tresu jer Zvezda i Partizan imaju najbolje navijace na svetu. ABA liga je jako vazna za sve klubove iz bivse YU. Hoce da nas zavade jeb… im mater. Pozdrav iz BIH

    0
    0
    Odgovori
  2. Србија је на првом месту, а не клуб, свађате се око глупости око Звезде и Партизана. Оба су велика клуба, само је Партизан трофејнији у кошарци.

    0
    0
    Odgovori
    • Decko koliko godina imas, dve? Kakav zvezda velikan, rta je to osvojila, pre nego sto je ugasena? Racunaj da ti se smeju svi poznavaoci kosarke trenutno! 😀 P.S. Partizan osvajac Evrolige!!!

      0
      0
      Odgovori
  3. Znači ako nema aba lige nema ni košarke?! Interesantno. Kad partizan a trenutno fpm cz ,izadju iz milosti polotitičara,biće isti kao i srpski klubovi koje potcenjuju i gade im se! Dotle nek se registruju u Zadru,pošto van dva grada u Srbiji,ne igraju!

    0
    0
    Odgovori
  4. Одлично!

    Дај Боже да ојачамо српску лигу и вратимо клубове на ниво какав су имали!
    Одвојили су се од Југославије и шта хоће сад – да се шлепају уз великане ЦЗ и ПАР?
    Који ће нам к….
    Мада…. Зна ли ко шта ће даље бити? Да ли ће бити само КЛС и Евролига или ће бити још неко друго регионално такмичење ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter