0
Košarka

FIBA SE NE ŠALI: Eurobasket bez reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije?

Objavljeno: 07.06.15 u 20:43

Kako nezvanično saznaju Večernje novosti ukoliko u roku od 10 dana klubovi koji su prižili podršku ABA ligi u vezi sa planiranim restruktiranjem uslediće žestoke kazne od strane FIBA koje će direktnu štetu naneti reprezentacijama zemalja sa ovih prostora.

Naime, ukoliko 11 klubova koji su potpisali podršku ABA ligi tu podršku ne povuku FIBA će suspendovati Saveze iz svih takmičenja pod svojim okriljem pa čak i za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Radi se o gotovo svim klubovima iz bivših jugoslovenskih republika koji su prethodne sezone igrali u Jadranskoj ligi (Zadar, Cibona, Cedevita – Hrvatska, Olimpija, Krka – Slovenija, Igokea – BiH, Budućnost Crna Gora, MZT Skoplje – Makedonija i Partizan, Mega Leks i Metalac – Srbija).

Da se FIBA ne šali, svedoče i nezvanične informacije da uveliko razmatra raspored utakmica Evrobasketa 2015, bez jednog, dva, tri… ili čak svih šest nacionalnih timova iz bivše Jugoslavije. Takođe, ako se desi da neki od hrvatskih klubova ne povuče priznanje ABA lige, sprema se i „rezervni“ domaćin reprezentacijama grupe C, koju bi po sadašnjem planu trebalo da ugosti Zagreb, prenose Novosti.

Podsećamo da se pre samo nekoliko dana oglasio i Košarkaški savez Srbije čiji čelnici su održali sastanak sa predstavnicima srpskih klubova koji su najavili da će raditi u interesu srpske košarke i da će povući potpise sa kontraverznog dogovora.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter