3
Košarka

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Evroligu ne zanima ABA, ko će snositi odgovornost ako budemo igrali samo domaću ligu?

Objavljeno: 07.06.15 u 22:47

Centralna tema konferencije za medije posle utakmice između Partizana i Metalca, makar onog dela na kojem je u glavnoj ulozi bio trener domaće ekipe Duško Vujošević, nije bio sam meč već odnosi ABA lige i FIBA odnosno nezavidnog položaja u kome se našla srpska košarka.

– Poručio bih ovima da ne razmišljaju samo o svojim interesima, nego da se kaže i jasno da je ABA lige bolja od srpske, hrvatske. Ja želim da moji igrači igraju u boljoj ligi, to želi i publika koja to pokazuje posetom. Evroliga se obračunava sa FIBA preko Jadranske, ma Evroligu ne zanima ABA, pustiće to niz vodu kako hoće. Ako se dovede do toga da se igraju samo domaće lige, ne znam ko će da snosi odgovornost, ili će to da bude samo gest patriotizma. Mi smo bili oštećeni u toj ligi, a ja se borim da to ostane i da se igra,
rekao je Vujošević, prenosi portal kosarka24.com.

Bilo je i reči o utakmici:

– Metalac ima svoj kvalitet. Sigurno da u plej-ofu prva utakmica traži jedan oprez, naročito zbog činjenice da je Murić završio sezonu. Pavlović je preskočio trening zbog udarca koji je dobio protiv Zvezde. Milosavljević se vraća posle sitnije povrede. Mislim da smo dobro odigrali, normalno nismo jurili koš razliku. Za dva dana je nova utakmica i oni će se pred svojom publikom predstaviti sa većim ambicijama, zaključio je Vujošević.

Loša vest za navijače Partizana je da će Edo Murić morati da bude podvrgnut operaciji ramena pošto je povreda koju je zaradio u duelu sa Crvenom zvezdom teža nego što se u prvi mah mislilo, pa će Slovenac definitivno preskočiti preostale mečeve ove sezone, a koliko dugo će morati da pauzira za sada nije poznato.

Reprezentacija Srbije na kraju bi mogla da bude žrtva klubova pošto je iz FIBA stiglo poslednje upozorenje.

0
0

3 Komentara

  1. pa čoki je htio pre tako sad ko fol protivi se balegan.pa cilj je fibi da nas izbace a zna se i zbog čega boje se ameri za budućnost

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter