0
Košarka

NBA: Di Vejd za poluvreme oduvao Lebrona, Klipersi zaustavili Voriorse

Objavljeno: 26.12.14 u 08:35

Tokom prošle noći u NBA ligi, za vreme takozvanog“Christmas eve spetial“, bilo je odigrano pet utakmica. Veče je počelo još sinoć po srednjeevropskom računanju vremena.

Prvi meč viđen je Njujorku, tačnije u Medison Skver Gardenu, u kojem su domaći Niksi sačekali favorizovane Vizardse.

Ekipa Vašingtona uživa u najboljem startu u istoriji kluba, dok, sa druge strane, Niksi ne samo da ne uživaju, već se ove sezone ubrajaju među najlošije klubove u NBA ligi.

Ekipa Vizardsa brzo je uspostavila kontrolu na terenu, a fenomenalni Džon Vol dokazao je, još jednom, da je ove sezone plejmejker koji se nalazi u najboljoj formi na obe konferencije. Sjajni košarkaš ubacio je 24 poena, podelio je i 11 asistencija za ukupno svoj već 18. dabl-dabl ove sezone.

Na drugoj strani, Karmelo Entoni nastavio je da nemilice troši lopte, šutirao je iz igre 13-28, čak 0-6 za tri poena, za zbir od 34 poena. Ipak, slaba je to uteha fanovima Niksa koji su još jednom poraženi.

Uz sve to, Kvinsi Ejsi je ušao u jedan duel sa Džonom Volom, na terenu je došlo do tuče, a sudije su mu pokazale raniji put u svlačionicu.

U drugom meču sinoćnjeg programa, Oklahoma Siti Tander, koja je ponovo igrala bez Kevina Duranta, očitala je košarkašku lekciju San Antonio Sparsima.

Kao što smo već pisali, fantastičan je bio Rasel Vestbruk koji je ubacio 34 poena, podelio je i 11 asistencija i na taj način je prekinuo seriju od dva vezana poraza svog kluba.

A onda je došao red na ono pravo. Lebron Džejms se vratio u Majami, po prvi put otkako je letos napustio ovaj klub i otišao u Klivlend Kavalirse. Navijači su „Kralja“ dočekali ovacijama, pušten je i film o njemu i njegovim uspesima sa Hitom tokom četiri sezone.

Usledio je i prijateljski zagrlja sa njegovim velikim prijateljom Dvejnom Vejdom, a onda je publika na terenu mogla da vidi zbog čega se Di Vejdov pefrormans iz NBA finalne serije 2006. smatra jednim od najboljih u istoriji.

Sjajni Vejd za samo 24 minuta prvog poluvremena ubacio je 24 poena uz po 2 skoka i asistencije. U tom trenutku je iz igre šutirao nestvarnih 11-8, pogađao je šta je hteo, zakucavao je preko Kevina Kava kao da ima 25 godina.

Ipak, u nastavku su sumanuti procenti šuta Di Vejda pali, on je završio sa „samo“ 31 poenom uz po 5 skokova i asistencija. Na drugoj strani Lebron je dogurao do 30 pooena, uglavnom sa linije za slobodna bacanja.

Sjajnu rolu za Hit pružio je i Luol Deng sa 25 poena i po 8 skokova i asistencija. Isti broj poena je postigao i Kajri Irving za Klivlend. Ipak, pobeda je ostala na Floridi, uprkos naporima izabranika Dejvida Blata da izbegnu poraz.

Ekipa Lejkersa je u prošlom susretu skinula skalp Golden Stejtu bez Kobija Brajanta, a noćas su se našli u Junajted Centru u kojem su pokušali da zaustave sjajne Bulse.

Crna Mamba“ ponovo je bila u sakou pored klupe, a na terenu Pau Gasol ga je potsetio na dane kada su zajedno osvajali šampionske titule sa Lejkersima. Sjajni Španac je završio meč sa 23 poena i 13 skokova, ali nevolja za Kobija je to što je on sada – igrač Čikaga.

Di Rouz je došao do trećeg vezanog meča sa 20+ poena, noćas je ubacio tačno toliko uz 6 asistencija. Fantastičan je bio i Džimi Batler, koji definitivno izrasta u istinsku NBA zvezdu, noćas je upisao 21 koš uz 6 skokova i 5 asistencija. Na kraju, Lejkersi nisu uspeli da naprave još jednu senzaciju, pa je pobeda ostala u Čikagu.

Za kraj božćnog specijala, LA Klipersi dočekali su Golden Stejt i naneli mu drugi vezani šamar. Četa Doka Riversa odigrala je sjajno na timskom nivou, a čak pet igrača imala su dvocifren broj poena. Najefikasniji je bio Džamal Kraford sa 24 poena, a uz to je upisao i 7 skokova.

Rezultati:

Njujork – Vašington 91:102
San Antonio – Oklahoma 106:114
Majami – Klivlend 101:91
Čikago – LA Lejkers 113:93
LA Klipers – Golden Stejt 100:86

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter