Smrt mladog košarkaša Majkla Odžoa izazvala je tugu u srcima mnogih ljubitelja košarke.

Oni koji su poznavali Nigerijca ističu da se radi o jednom pozitivnom harizmatičnom momku koji je uvek izazivao osmehe i toplinu u srcima onih koji ga okružuju. Ipak, danas je tokom gostovanja na TV Pink Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda bacio senku na način na koji nas je napustio Majkl Odžo.


– Ono što me takođe pogađa, to su pokušaji da se zataška gde i u kojoj hali se to dogodilo, pa onda vidim izraz ‘anonimni prisutni’. Zašto bi u ovom slučaju bilo šta bilo anonimno? Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetnu saradnju. Mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj deo posla, ali ćemo zahtevati da se dođe do potpune istine kako se dogodilo. Mnogo toga mi već znamo ko je učestvovao u tome. Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentno vrbovan. Mislim da je u okviru tih vrbovanja napravljeno ubrzanje koje je uticalo na ovo što se dogodilo – rekao je Nebojša Čović, a celo njegovo saopštenje pročitajte OVDE.

Član Upravnog odbora JSD Partizan Vladimir Vuletić je dostavio pisanu izjavu kao odgovor na Čovićevu izjavu datoj televiziji Pink, a mi vam je prenosimo u nastavku teksta bez izmena:

-Čitajući u medijima nekforilsku izjavu još jednog u nizu Zvezdinih doktora, uviđa se ta neodoljiva potreba da se uzročno-posledične veze izvode baš onako kako su to činili primitivni narodi: kada bi neko bio usmrđen lukom i strelom, pprimitivni um je tvrdio da je ubijeni smrt našao od strele, a ne od strelca. Međutim, ovaj savremeni nekrofilski um izvodi zaključak da se ‘zataškava gde je preminuo Odžo’ imputirajući da se to dogodilo na stadionu Partizana, u svojini JSD Partizan. Tako on lamentira nad preminulim telom baš kao što je lamentirao nad preminulim KK Crvena zvezda čije je pokojeno ime uzeo i nadenuo ga svom privatnom projektu KK Crvena zvezda diva ILR… (niz je nesaglediv). Međutim, pravo pitanje je, kako to svojevremeno ‘Laufer javlja’ zašto se već 17 godina zataškava uloga izvesnog ‘Ćokija’ u atentatu na premijera Srbije, a već 15 godina njegova uloga u ogromnoj pljački novca namenjenog Kosovu i Metohiji. ‘Zašto bi se to krilo, ako stvarno niko nije želeo da dođe do ovoga – rekao je Vladimir Vuletić, član UO JSD Partizan.

FOTO: Privatna arhiva