4
AdmiralBet ABA Liga

ZVEZDA TRAŽI ISTRAGU – ČOVIĆ: ‘Zataškava se u kojoj hali je Odžo preminuo, pokušavali su da ga vrbuju!

Objavljeno: 09.08.20 u 13:10

Majkl Odžo preminuo je u petak od posledica srčanog udara u 27. godini, i to na individualnom treningu na stadionu FK Partizana.

Visoki centar je prema rečima Nebojše Čovića, koji je dao opširnu izjavu gostujući na TV ‘Pink‘, rekao da je Odžo imao koronavirus. On se po njegovim rečima prijateljski rastao sa Crvenom zvezdom.

– Da se razumemo, Odžou je 30. juna istekao ugovor sa Crvenom zvezdom. Dok je igrao, imao je kompletan medicinski servis. Od FMP-a 2017. naovamo. Kada imate odnos profesionalnog igrača morate voditi računa o svim njegovim zdravstvenim karikama. Ono do čega smo mi došli jeste da je Odžo 5. avgusta imao pregled u bolnici. Prošao je koronu, ali za koronu nije dovoljno samo da ste negativni. Ona izaziva druge razne nuspojave, a o tome je moralo da se vodi računa. Njemu je po izlasku bila savetovana slaba fizička aktivnost, a to znači da čim osetiš umor, moraš da staneš, maltene samo šetnja. On je imao izrazito jak udar korone sa zapaljenjem pluća, čas leve, čas desne strane – kaže Čović.

Predsednik Crvene zvezde je u nastavku izlaganja rekao da ‘postoje pokušaji da se zataška gde je Odžo preminuo‘, iako je JSD Partizan izražavajući saučešće stamenom košarkašu jasno naveo da je preminuo tokom individualnog treninga na stadionu FK Partizan.

– Ono što me takođe pogađa, to su pokušaji da se zataška gde i u kojoj hali se to dogodilo, pa onda vidim izraz ‘anonimni prisutni’. Zašto bi u ovom slučaju bilo šta bilo anonimno? Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetnu saradnju. Mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj deo posla, ali ćemo zahtevati da se dođe do potpune istine kako se dogodilo. Mnogo toga mi već znamo ko je učestvovao u tome. Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentno vrbovan. Mislim da je u okviru tih vrbovanja napravljeno ubrzanje koje je uticalo na ovo što se dogodilo. Ja time ne želim da kažem da je bilo ko želeo da se ovo desi, ali ovo je velika nesreća i nemojte da bilo šta krijemo. Čim nešto krijemo, postajemo saučesnici. Čim nešto krijemo, znači da nam savest nije mirna.  Kada smo to čuli, tri sata smo jurili salu pošto nam je rečeno da je u ‘Pioniru’ u teretani, pa smo onda isproveravali. Zašto bi se to krilo ako stvarno niko nije želeo da dođe do ovoga? Naravno, ja stvarno verujem da nije niko želeo – rekao je Nebojša Čović.

Nezvanično se u pojedinim beogradskim medijima pojavila informacija da će Crvena zvezda zahtevati policijsku istragu kako bi se utvrdili razlozi smrti mladog košarkaša… 

0
0

4 Komentara

  1. Da je bilo istrage, a traži se već 15-ak godina, danas ne bi čitali velike naslove o malom kriminalcu koji je evoluirao u velikog i teškog bolesnika, čija bolest truje sve okolo gde god se pojavi…Ali „neko“je tako odlučio, tako će se i vratiti..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter