0
Evroliga

FOTO: Euroleague

PREDSEDNIK FENERA: Obradović je želeo da ode, traumatična situacija za nas

Objavljeno: 19.07.20 u 13:58

Predsednik Fenerbahčea Ali Koč govorio je o odlasku Željka Obradovića i trenutnoj situaciji u tom turskom košarkaškom klubu.

Pandemija koronavirusa uticala je na većinu sportskih klubova, a Fenerbahče je tokom predsezone zadesila još jedna nevolja – odlazak proslavljenog srpskog stručnjaka.

Koč se ponovo zahvalio Obradoviću i objasnio kako se osećao kada je saznao da se završava njegova sedmogodišnja era u timu iz Istanbula.

– Ponovo bih se zahvalio Obradoviću. On nam je doneo mnogo uspeha i sreće. On je legendarni učitelj i u svetu košarke i u svetu Fenerbahčea. Naravno, niko nije želeo da on ode. To je bila traumatična situacija za nas. Ali, ako neko želi da ode vi protiv toga možete da se borite samo do određenog nivoa. On je to žarko želeo. U jednom trenutku je izgledalo kao da ostaje, ali zbog nekih stvari sa porodicom nam je rekao da želi da godinu dana ne trenira nikoga. Obećao nam je da neće raditi ni za jedan drugi klub tada i tako i jeste. Još jednom bih mu se zahvalio na svemu što je uradio za nas – rekao je Koč.

PROČITAJTE JOŠ: BIRČEVIĆ OSTAJE U ABA LIGI: Reprezentativac Srbije pronašao novi klub!

Fenerbahče je u međuvremenu na svoje kormilo doveo Igora Kokošova, selektora reprezentacije Srbije, kao i neka imena kao što su Lorenzo Braun, Danilo Bartel, Džoni Hamilton, Dajšon Pjer, Edgaras Ulanovas

– Naš budžet je spao sa 30 miliona dolara na 18-20 miliona. Morali smo to da uradimo. Ipak, moramo dobro da pogledamo kako smo došli do ovde i zašto smo morali da ‘padnemo’. Deficit košarkaške branše danas je pola deficita fudbalske. Mi smo raskrstili sa našim trenerom i to nam je pomoglo u procesu ‘rebildinga’. I za to sam mu zahvalan. On nas je takođe posavetovao – objasnio je Koč.

Turčin ističe da nije bilo lako zameniti Srbina.

– Zameniti Obradovića nije lako ni za jedan tim. Nakon što je on odlazio svi njegovi bivši klubovi su se mučili. Ipak, Semih Ozsoj i Mauricio Gerardini su za 15 dana obavili sjajan posao. Doveli smo ‘brendirano’, uspešno ime (Igora Kokoškova prim. aut) u naš klub i on će veoma brzo biti dobro prihvaćen od strane ljudi koji se razumeju u košarku. Mnoge je to iznenadilo, nisu očekivali, ali mi smo odradili veoma dobar posao. Postoje još neki koraci koje moramo da finalizujemo, ali kada uporedim brojeve sa prošlošću mogu da kažem da smo uradili najbolje što smo mogli ako pogledamo cenu i kvalitet. To ćemo, pak, sve videti na terenu – priča predsednik Fenera.

Fenerbahče će u narednim danima izaći u javnost sa detaljnijim izveštajem za narednu sezonu.

– U narednim danima Semih Bej će se baviti opštim detaljima vezanim za košarku. Izdaće saopštenje na TV-u. To će biti još jedna prilika da sa javnošću podelimo sve još detaljnije. Još jednom bih se zahvalio našem bivšem treneru Obradoviću i poželeo dobrodošlicu našem novom učitelju Igoru. Želim dobrodošlicu i novim transferima. Nadamo se da će košarkaška sekcija Fenerbahčea, koja je evropski brend, nastaviti da hoda na isti način – podvukao je Koč.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bobi i Luka Dončić! 😂💪 #Boban #Doncic #NBA #LukaDoncic #DallasMavericks

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Euroleague

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter