Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da će elitno košarkaško takmičenje naći zamenu ako Panatinaikos odluči da istupi iz njega.

Evroliga u ponedeljak je donela odluku da sezona 2019/20 neće biti nastavljena, a grčki klub bio je nazadovoljan tim raspletom i najavio je da razmatra mogućnost da istupi iz takmičenja.


– Nije prvi put da to čujemo. Moramo da budemo u stalnom razgovoru sa ljudima iz Panatinaikosa. Oni nemaju bolji scenario od Evrolige, već samo lošiji. Ako oni odluče da napuste takmičenje, lako ćemo ih zameniti, ući će neki drugi tim. Pre nekoliko godina imali smo Trevizo, Montepaski – rekao je Bartomeu za španski list ‘El Pais’.

ŠOK IZ GRČKE: PAO napušta Evroligu, šansa za Partizan ili ne?

On je između redova otkrio i ko mu je favorit za ulazak u najelitnije košarkaško takmičenje.

– Virtus, od kada ga je preuzeo poznati brend Segafredo, ima jasnu nameru da igra Evroligu. Imaju plan da izgrade dvoranu od 15.000 mesta, a mi želimo drugog člana iz Italije. To bi bila sjajna stvar za Evroligu, Italija je važna zemlja za nas. Virtus se vratio i to je uradio snažno – kazao je Bartomeu.

Partizan i Virtus su dva klupa koja su preko Evrokupa tražila plasman u Evroligu, a direktor Virtusa Luka Baraldi rekao je da je klub spreman da aplicira za ulazak u EL ako neko od 18 klubova odluči da ne igra sledeće sezone.