10
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita/Marin Susic

EDO MURIĆ: Partizan je zaslužio da dobije titulu, dominirao je ligom!

Objavljeno: 28.03.20 u 23:31

Oglasio se i košarkaš Cedevita Olimpije Edo Murić koji je dao svoj predlog kako bi ABA liga trebalo da se završi.

Uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji, sport je stao. Za sada je najmanje jasno kako će se sezona u ABA ligi završiti.

Kolo pre kraja dobili smo tri učesnika u plej-ofu, a to su Partizan, Budućnost i Crvena zvezda. Poslednje kolo trebalo je da obezbedi četvrtog putnika, a za to mesto trebalo je da se bore Cedevita Olimpija i Mornar.

BILI BERON: Teško je postaviti rok kada bi smo mogli na parket, pogledate dešavanja u Italiji i Španiji!

Različite ideje su u opticaju. Od suspendovanja sezone, pa do toga da se trenutni plasman uzme u obzir i da se Partizan proglasi za šampiona. Nekadašnji košarkaš crno-belih, a sada Cedevita Olimpije Edo Murić dao je u razgovoru za ‘Košarka.info‘ portal svoj sud.

POMOĆ: Crvena zvezda se zahvalila prijateljima iz Kine!

– Mislim da neko mora da bude šampion. Najbolje bi bilo da se liga nastavi da se utakmice igraju, možda bi idealna solucija bilo organizovanje Fajnal fora. Ipak, ako do toga ne dođe, Partizan zaslužuje titulu. Najviše je pokazao od svih, dominirao je ligom – istakao je reprezentativac Slovenije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

10 Komentara

  1. Partizan nije dominirso ali je prvi i tu je kraj svih prica , ko pominje dominaciju ? To sto Zvezda nije odigrala utakmicu u Podgorici a posle 15 dana igrala u Baru to je Covicev problem .Aba ligu treba zavrsiti makar u junu ali je ne mozes ponistiti … Jel po tebi treba ponistiti i fudbalsko prvenstvo gde Zvezda ima 11 bodova vise a ima jos 33 bodova u igri jer ima 11 kola do kraja ? Ajmo malo realnosti

    0
    0
    Odgovori
    • Da li si ti normalan ili ne umeš da čitaš. Moj komentar je bio na izjavu košarkaša, Slovenca, kako god da se zove. A ako ne znaš da čitaš sitna slova, pročitaj naslov. Ti si se nakačio i meni repliciraš, aman čoveče! A prvo mesto na kraju lige, ne obezbeđuje ništa više ni manje od prednosti domaćeg terena u odlučujućim utakmicama (polufinala i eventualno finala plej ofa). Ali svakako ne obezbeđuje igranje u Evroligi, za koje grebete rukama, nogama, naručenim izjavama pojedinih klubova (čitaj Igokea, koja nije nikakav faktor), kao i pojedinih igrača (a sve bivši igrači Partizana: Luković i ova karikatura…).

      0
      0
      Odgovori
    • … I samo da dodam po pitanju poništavanja lige… Ako umeš da čitaš, pronađi hronološki, kakve su izjave predsednika klubova Ostoje i Nebojše. Ali redosled… Prvo je Ostoja tražio da se prekine liga i Partizan proglasi prvakom. A kao potvrdu toga dao je primere takvog kraja u Belgiji (košarkaškoj velesili), Litvaniji (tu se nije moralo ni igrati) i WABA ligi. Posle toga ide Nebojšina izjava da ako se liga ne završi kako je predviđeno (plej-ofom), da se onda poništi i da Evroligu i sledeće godine igra Zvezda (ako se i Evroliga prekine), na šta su sledile objave satelita (Igokee i Zadra kome je kraj lige sa prihvatanjem trenutnog stanja i neispadanjem nijednog kluba, jedini način da opstanu). A nakon tog bezobrazluka ide izjava Nebojše, eto vam ABA i Evroliga, sada su najvažniji životi ljudi. Nađi hronološki sve izjave, pa onda nešto piši i demantuj. Posle toga sledi odluka Evrolige da će se takmičenje nastaviti kada se za to steknu uslovi, a onda se kao Partizan raduje toj odluci, a prvi se zalagao da se (samo)proglase prvakom za ovu sezonu na osnovu trenutne tabele. KRAJ

      0
      0
      Odgovori
  2. Sasvim dovoljno nisu gubili od Zadra,Krke,Buducnosti na domacem terenu, i za razliku od tvoje Zvezde imaju sa Mornarom 2:0 , Buducnosti1:1 , Zvezdom1:1 A tvoja Zvezda Buducnost 0:2 , Mornar 1:1 , Partizanom 1:1 pametnom dosta . Taj smesan spin od Covinih novinara je pada u vodu !!

    0
    0
    Odgovori
    • Opet si nerazuman! Partizan je imao sa Mornarom 2-0, a sa Primorskom 1-1, a Zvezda obrnuto. Poredeći ekipe iz vrha, opet ponavljam, nije dominirao, već je egal ili lošiji, izuzimajući Mornar. Razlika je upravo napravljena u susretima sa najslabijim timovima, što je svakako legitimno! Ali NIJE DOMINIRAO!!! Računaš Zvezdinu neodigranu utakmicu u Podgorici? OK, tvoje pravo, ali možeš da pročitaš propozicije, skini ih sa ABA sajta i videćeš da Zvezda nije uradila ništa što je protivno pravilima!!! Ako umeš da čitaš, pročitaćeš da klub ima pravo na 5h pre meča traži od rukovodstva lige odlaganje sa obrazloženjem! Zvezda je to uradila nekoliko dana pre meča, čak nekoliko puta tražilo da se rukovodstvo oglasi i garantuje bezbednost, da postoje uslovi da se meč odigra, a to što se rukovodstvo lige nije oglašavalo nije Zvezdin problem. Pročitaj, mnogo ćeš se iznenaditi. Zvezda je imala preporuku bezbednosnih službi u Srbiji da ne putuju na meč i da im je bezbednost ugrožena. Normalnom, je to dovoljno za odluku. Ne kažem da Zvezda ne bi izgubila i da su odigrali tu utakmucu, ali je JEDNOSTAVNO NISU IZGUBILI NA TERENU! Odluka rukovodstva lige, jedino moguća, je da se meč ODIGRA, pre starta plej ofa! Ali, svakako da je sve otišlo predaleko, da je termina sve manje i da će odluka ostati, iako je potpuna van propozicija ABA lige, usvojenih i potpisanih od svih klubova!

      0
      0
      Odgovori
      • aba liga je imala bezbedosne provere iz crne gore koje nisu upucivale na nikakvo nasilje i ko je sad preci bia ili crogorska sluzba.

        0
        0
        Odgovori
  3. Proglašenje prvaka bez odigranih svih predviđenih utakmica je POSLEDNJA solucija. To je rekao i ovaj košarkaš! A da su baš dominirali i nisu. Sa ekipama iz vrha su ili isti ili lošiji. Dominirali su u duelima sa Zadrom, Krkom… što je i napravilo razliku na tabeli.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter