0
AdmiralBet ABA Liga

BILI BERON: Teško je postaviti rok kada bi smo mogli na parket, pogledate dešavanja u Italiji i Španiji!

Objavljeno: 28.03.20 u 22:35

Sjajni bek Crvene zvezde Bili Beron odlučio je da napusti Srbiju kada su zbog pandemije korona virusa suspendovana takmičenja u Evroligi i ABA ligi.

Prvi put od odlaska ‘preko bare’ oglasio se Bili Beron. On je govorio za TV ‘Arenu sport’. Rekao je da su ih iz Zvezde pustili na vreme, jer su nedugo zatim sve granice bile zatovrene.

– Porodica i ja smo odlučili da se vratimo nakon sastanka u Crvenoj zvezdi, rekli su nam da više neće biti treninga, da se više ništa neće dešavati, da će se sve granice u Evropi zatvoriti. Želeli smo da se vratimo u SAD pre nego se sve zatvori. Na svu sreću, uspeli smo. Sleteli smo dan-dva pre nego što se sve zatvorilo – počeo je Bili Beron.

Amerikanac se trenutno nalazi u tazbini.

– Došli smo na Floridu, roditelji moje supruge imaju ovde kuću koju koriste zimi. Trenutno smo ovde, virus nije stigao konkretno do mesta, pa nije bilo suviše strašno. Leti živimo u Njujorku, ali tamo je sada sa koronom najteža situacija. Na Floridi, ovde gde smo mi, ima dosta ljudi na ulicama, ovde živi mnogo starijih ljudi, tako da je prilično opušteno. Na ulicama ima dosta ljudi, ali oni vode računa da se drže na distanci. Ovde nije kao u drugim delovima SAD-a gde je stanje, po svemu sudeći, mnogo gore.

Teško je, košarkaška lopta nije u rukama, na terenu je na kom se ne snalazi tako dobro kao ispod obruča.

– Nedostaje mi mnogo košarka, ima već sedam ili deset dana kako nisam uhvatio loptu. To mi teško pada, a deluje mi kao da će trajati još dugo. Trudim se da ostanem kući i da provedem kvalitetno vreme sa porodicom. Pokušavam da nađem druge poslove i da ostanem u što boljoj formi. Trudim se da svaki dan pretrčim pet do 10 kilometara po kraju. Ovde je vreme izuzetno lepo, stvarno toplo. Trudim se da ostanem u što boljoj formi, nikada ne možete znati šta će se dešavati, tako da moram da budem spreman. Moram da budem profesionalan. Šta god da se dešava, moram da nađem način da svakodnevno napredujem. To je ono čemu težim.

Bili Beron nije optimista po pitanju nastavka pre svega Evrolige zbog situacije u Italiji i Španiji.

– Što se tiče situacije sa Evroligom i ABA ligom, pa čak i sa NBA, pred nama je mnogo prepreka koje moramo preskočiti kako bi ponovo zaigrali. Mislm da ništa više ne zavisi od liga. Čini se da su vlade preuzele svu kontrolu u svim zemljama. Kao što vidite, stanje u Italiji i Španiji je trenutno veoma loše. Znam da je loše i na svim drugm mestima. Da bi timovi kao što je Milano, kao što su španski kubovi, počeli da igraju, za to ne postoji rok. Niko ne zna. Siguran sam da svi pratite vesti. Niko ne zna koliko dugo će biti potrebno da se ovaj virus smiri. Trenutno živimo dan za danom. Možemo samo da čekamo. Niko ne zna šta će se desiti, teško je, ne znam. Ne mogu da predvidim da li će sezona da bude otkazana ili neće. Kako vreme odmiče, mislim da je to manje moguće. To je samo moje mišljenje, ne uzimajte ga preozbiljno. Ali, žao mi je. Mislim da smo počeli da se sklapamo kao tim – rekao je Bili, uz konstataciju da je prava šteta što je sezona prekinuta budući da se nazirao izuzetnoi neizvestan plej-of:

– Čekao nas je uzbudljiv plej-of ABA lige. Šteta, ali kao što sam rekao, trenutno prolazimo kroz ovu tragedijui košarka je manje bitna od svega ostalog. Svi moraju da se trude da ostanu zdravi. Nadam se da ovo neće uticati na sledeću sezonu. Moramo da vodimo računa o ovome, da preduzmemo prave mere preostrožnosti. Ukoliko budemo morali da otkažemo sezonu, moraćemo. Biće teško, ali moramo da pobedimo ovaj virus sada kada možemo i da budemo korak ispred njega.

Na kraju je poslao poruku za sve ljude u Srbiji.

– Svi vi koji ste u Srbiji… Video sam slike, trudim se da pratim šta se dešava što više mogu. Trudim se da ostanem zdrav. Socijalno distanciranje je čudno i teško, ali svi to moramo da radimo. Nadam se da će ovo nekako, čudesno, nestati i da ćemo ponovo igrati. Svi koji ste u Srbiji nedostajete mi. Nadam se da ću vas uskoro videti, vidimo se – poručio je Bili Beron.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter