0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Vanja Marinković predvodio Valensiju do pobede, Efes ubedljiv bez Micića!

Objavljeno: 17.01.20 u 21:24

Pored utakmice srpskog predstavnika u Evroligi, nešto ranije odigrane su još tri utakmice 20. kola Evrolige.

Valensija je u Sankt Peterburgu savladala Zenit rezultatom 81:86, čini se da Špancima prija Rusija pošto im je ovo druga pobeda u tri dana na tlu te zemlje. U prethodnom meču savladali su Himki.

Španci su bili u kontroli tokom većeg dela meča, već nakon 10 minuta imali su prednost od četiri poena, istom prednošću otišli su na pauzu, Ključna je bila treća deonica u kojoj su igrači Valensije sveli domaći tim na samo devet poena i na kraju su zasluženo došli do pobede.

Vanja Marinković je postigao 14 poena, za manje od 13 minuta u igri, Motum je ubacio 12, a Ndur i Dornekamp po 11. Albisi je bio najzapaženiji kod domaćina, on je postigao 18 poena, a dvocifrei su još bili Zubkov sa 13 i Voronjin sa 10 koševa.

BEZ SNAGE U ZAVRŠNICI: Crvena zvezda poražena od Albe nakon produžetka! (VIDEO)

CSKA je savladao Baskoniju rezultatom 94:90 na domaćem terenu. Armejci su na poluvremenu imali šest poena prednosti, da bi odličnom igrom u trećoj deonici stigli do prednosti od 17 poena. Uspeli su gosti da ubace 32 poena u poslednjoj deonici, ali to im nije pomoglo.

Majk Džejms je imao odlično veče ubacio je 33 poena, pogodivši 5 trojki iz 9 pokušaja. Hilijard je dodao 14 koševa, uz 4 trojke, a dvocifren je bio i Vojtman sa 10 poena. Kod gostiju petorica su bila dvocifrena. Jusufa Fol je postigao 19 koševa, jedan manje ubacio je Henri, dok su Šengelija i Džening ubacili po 12.

I bez Vasilija Micića Anadolu Efes bio je ubedljiv protiv Asvela. Furiozno je počeo domaćin ubacivši čak 35 poena u prvoj četvrtini koju su dobili sa 13 poena prednosti. Šejn Larkin je predvodio domaćina sa 29 koševa.Buboa je postigao 14, a Šanli 13 poena za domaćina.

Kod gostiju u oči upada samo učinak koji je imao Aminu Nua, koji je postigao 16 koševa. Efes je ostao usamljen na čelu sa samo 3 poraza iz 20 utakmica.

Zenit – Valensija 81:86

CSKA – Baskonija 94:90

Anadolu Efes – Asvel 101:74

Olimpijakos – Bajern 89:72

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter