4
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

BEZ SNAGE U ZAVRŠNICI: Crvena zvezda poražena od Albe nakon produžetka! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.20 u 21:03

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Albu u 20. kolu Evrolige.

Uz dosta trčanja na obe strane viđena je tvrda i borbena utakmica. Gosti su se oslanjali na šut za tri poena koji ih je večeras služio sve do same završnice. U poslednja tri minuta viđena je pomalo čudna igra sa obiljem promašaja na obe strane, ipak Zvezda nije imala snage za produžetke i Alba je slavila nakon dodatnih pet minuta rezultatom85:94 

Utakmica je počela poenima Bili Berona, u prvim minutima videli smo tvrdu utakmicu na obe strane, a trojkom Brauna, Crvena zvezda je otišla na 5:0. Usledila je mini serija gostiju. Sredinom četvrtine rasplamsala se igra na obe strane, Kuzmić je pogodio za 13:10, odgovorio je Noko. Crvena zvezda nije imala rešenja za trojke gostiju, ali su raspoloženi u napadu u tom periodu bili Simanić i Štimac. Nakon deset minuta igre prednost na strani Crvene zvezde 22:21. Po pet poena postigli su Braun, Lazić i Simanić.

Poene za Zvezdu postigao je Dženkins, ubrzao se ritam i u drugoj deonici, Crvena zvezda stiže do pet poena prednosti nakon tri minuta igre. Timan je promašio, ali ga je sa druge strane Punter kaznio. U završnim minutima vratili su se gosti u meč, te uspeli da smanje na poen prednosti. Odgovorio je ponovo Dženkins, ali mu je parirao sa druge strane Mejson. Igralo se koš za koš sve dok odgovornost nije preuzeo Kevin Punter, pogodio je jednu trojku, pa još jednu, a već u sledećem napadu bio je precizan i za dva poena. Od do tada 11 poena, osam je Punter postigao u poslednja dva minuta. Na poluvremenu domaćin je imao prednost 43:39.

FOTO: Crvena zvezda

Gde je stao Punter, nastavio je u drugom poluvremenu Beron. Pogodio je za 48:41 trojku, odgovorio je Erikson, a ponovo ga je izazvao Beron novom trojkom.

Dva bacanja imala je Zvezda u nastavku, bio je precizan Braun. Pogodio je i Boriša Simanić, održavala je Zvezda 7+. Raspucala se Alba u završnici deonice. Siva je bio precizan i doneo prednost gostima, ali je nakon lošeg napada gostiju Zvezda ipak preokrenula. Nakon 30 minuta još uvek egal 62:62.

Nastavila je Alba ‘da sipa’ u koš sa distance, odličnim protokom lopte pravili su višak, a novu trojku postigao je Hermanson. Nakon tri minuta Alba je izašla iz bonusa, a poenima Štimca sa linije za slobodna bacanja Štimac daje Zvezdi pet poena prednosti. Usledio je lošiji period Zvezde u napadu, a Mejson je trojkom vratio Albu na ‘nulu’.  Igrao se egal i u poslednja tri minuta ušli smo rezultatom 77:77. Dugo je stajao taj rezultat, promašivali su i jedni i drugi. Sikma je promašio dva slobodna bacanja, a košarkaši Zvezde dozvolili su skok Noku koji je snažno zakucao i doneo prednost gostima na 55 sekundi pre kraja. Zvezda je imala poslednji napad, Lazić je promašio za tri, usledila je ukradena lopta, probao je i Štimac, ali nije uspeo. 

Kao da su se igračima oba tima tri minuta pre kraja regularnog dela utakmice, od tada su pogodili samo po dva puta sve do poena

nakon dva minuta igre u produžetku. Zaboravili su domaći Hermansona koji je ostao sam za tri i povisio na pet poena razlike prednost gostiju.  Panter je nakon šest minuta postigao prve poene za Zvezdu iz igre. Ponovo je kasnio Lazić, a Hermanson trojkom dolazi do ubedljive prednosti u produžetku. 

Crvena zvezda – Alba 85:93 (22:21, 21:18, 19:23, 17:17, 4:15)

Crvena zvezda: Kuzmić 4, Punter 24, Braun 12, Lazić 5, Beron 9, Dobrić 3, Gist 2, Dženkins 4, Simanić 8, Jovanović, Odžo 2, Štimac 12.

Alba: Mason 6, Siva 14, Džifi 6, Erikson 10, Matišek, Šnajder, Hermanson 13, Giedraitis 8, Teman 5, Kavano 4, Noko 12, Sikma 15

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

4 Komentara

  1. Da li su navijaci krivi za lose uradjen prelazni rok,?za promenu tri trenera za mesec dana,? Za igru bez igre ui kojoj se sve svodi na sut pa kad on ne ide gotovo?za igrace koji ne zasluzuju da igraju u zvezdi?…gde to u svetu navijaci ne psuju kad ne ide dobro?ne moze se navijacima prodavati rog za svecu,a ko ne moze bolje ne sme da radi u zvezdi,a u ova dva meca moralo je mnogo bolje,sto opet znaci da je neko itekako kriv,ali to nisu navijaci.

    0
    0
    Odgovori
  2. Navljači koji sebe nazivaju Delije unose nervozu i zato Zvezda bolje igra u gostima. Dođu na utakmicu i bez ikakvog razloga vređaju igrače,Čovića,a danas i Terzića ???Kad imaš zle navijače koji provode svoje hirove onda se i ne može òčekivati ništa drugo sem poraz,iako se igralo protiv najlošijeg tima u ligi. Ali ova grupa navijača sve čini da uništi Zvezdu i na dobrom su putu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Mislim da posle ovog poraza Šakota treba da podnese ostavku . Isključivi je krivac za oba poraza protiv dva najslabija tima u Evroligi i to na domaćem parketu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Zvezda nema igru.ako stane sut,gotovo je.los izbor trenera i centara.tri centr su dala 6 koseva,a trener je debeli promasaj

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter