1
Košarka

FOTO: fiba.com

DEMONSTRACIJA SILE: Kinezi nam nisu dorasli, cilj je ostvaren u velikom stilu! (VIDEO)

Objavljeno: 15.08.16 u 05:10

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pobedom nad Kinom rezultatom 94:60 (24:18, 19:10, 35:15, 16:17).

Posle uvodne pobede nad Venecuelom, a zatim tri vezana poraza od Australije, Francuske i SAD, košarkaši Srbije su u poslednjem meču grupe A morali da ostvare pobedu kako bi opstali na Olimpijskim igrama.

I uradila je to u velikom stilu, pa sada sa velikom dozom optimizma čeka rasplet u grupi B i protivnika u četvrtfinalu.

Srbija je bolje otvorila meč i sa dve brze trojke Bogdana Bogdanovića stekla početnu prednost. Srpski šuter se tako na dobar način vratio posle dva teška promašaja u finišu meča protiv SAD.

Međutim, Kinezi su držali rezultatski priključak sve do finiša prve deonice kada je Nemanja Nedović po ulasku na parket postigao dalekometnu trojku uz zvuk sirene koja je označila kraj perioda. Na semaforu je pisalo 24:18.

To je pokrenulo seriju ‘orlova’ koju je početkom drugog dela nastavio Nikola Kalinić sjajnom mini rolom u napadu. Vrlo brzo Srbija je stekla dvocifrenu prednost, koja je na polovini susreta iznosila 43:28. Nju je novim pogotkom u finišu četvrtine doneo trojkom Marko Simonović.

KALKULACIJE: Nastao je potpuni haos! Moguća su tri scenarija, ko će na megdan ‘orlovima’? (ANKETA)

I u nastavku prednost Srbije je konstantno rasla. Razigrao se i Miloš Teodosić koji je vezao pet poena, zatim i asistenciju za Milana Mačvana koji je pogotkom uz faul doneo izabranicima Aleksandra Đorđevića 24 poena prednosti.

Usledila je nova minijatura Nikole Kalinića, prvo u kontri, a zatim i posle ‘alej-ap’ akcije sa Jovićem. Upravo Jović je već u sledećem napadu, na 5:30 pre kraja treće četvrtine prodorom doneo plus 30 – bilo je 60:30.

Do kraja tog perioda razlika je već stigla do 38 poena, ali se u poslednjih 10 minuta utakmice ušlo sa rezultatom 78:43. O dešavanjima na parketu dovoljno govori treća deonica koja je pripala Srbiji sa impresivnih 35:15.

Ukazala se prilika da svi igrači dobiju minutažu i svi su se upisali u listu strelaca, ali i pored dosta rotacija, to nije bilo previše osetno na parketu, pošto je u jednom momentu bilo plus 42, a na kraju je odneta ubedljiva pobeda od 34 poena razlike – 94:60.

Najefikasniji u našem timu je bio Bogdan Bogdanović sa 19 postignutih poena, Nikola Kalinić je dodao 15, a Miroslav Raduljica 11 poena. Na drugoj strani istakao se Ji sa 20 poena.

Čekamo sutrašnji rasplet u grupi B i rivala u četvrtfinalu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Kina 94:60 (24:18, 19:10, 35:15, 16:17)
5. kolo grupe A, OI u Rio de Žaneiru
Dvorana: Karioka arena

Srbija: Teodosić 7, Simonović 8, Bogdanović 19, Marković, Kalinić 15, Nedović 6, Birčević, Raduljica 11, Jokić 8, Štimac 7, Jović 2, Mačvan 11.

Kina: Žao, Sui, Guo 8, Ding 3, Žai 11, P. Žou 4, Ji 20, G. Li 3, M. Li, Zou 4, K. Žou 3, Vang 4.

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

1 Komentara

  1. Богдан погађа у најважнијем тренутку за +36,и прелама утакмицу.да да

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter