18
Košarka

FOTO: Starsport

SUROVO I TEŠKO: Evo šta je Aleksandar Đorđević rekao o odluci da precrta Dangubića i Gudurića…

Objavljeno: 23.07.16 u 11:34

Aleksandar Đorđević objasnio je danas javnosti zbog čega je izabrao ovih 12 igrača za put u Rio, kao i zašto su precrtani Marko Gudurić i Nemanja Dangubić.

Kormilar selekcije Srbije Aleksandar Đorđević je presekao i odredio 12 igrača koji će se naći u avionu za Argentinu, a potom i Brazil, tačnije Rio. Sa spiska su otpali ćlanovi Crvene zvezde Nemanja Dangubić i Marko Gudurić. Selektoru je teško palo da saopšti dvojici sjajnih momaka da ostaju u Beogradu.

– To je odvratan, ružan…uopšte nije lep osećaj – rekao je Đorđević,a preno Sportski žurnal i dodao:

– Ja prema svima njima gajim iskrena osećanja. Ne kao trener-igrač, već neka potpuno druga. I oni to osećaju. Zato je meni mnogo teže kada moram da donesem ovakvku odluku.

ĐORĐEVIĆ OBJAVIO SPISAK: Ovih 12 momaka ide u Rio!

Aleksandar Đorđević se osvrnuo na situaciju u kojoj je bio nacionalni tim ovog leta.

– Vrlo je nefer, ali tako je kako je. Čovek ima jednu ideju, a onda se desila ta povreda Bjelica, koja je posebna stvar i koja je u svemu ovome bila neplanirana. Iskren da budem, već smo imali određenu sliku kako bi trebalo da izgleda kostur reprezentacije. Veoma malo je bilo prostora za neku promenu koja bi bila drastična. Iako bi sigurno bila zaslužena, jer svi momocmi kojui su bili ovde i prošli ovaj cikus, zaslužuju da budu tu – rekao je Đorđević uz konstataciju da su Nemanja Dangubić i Marko Gudurić deo reprezentacije i da se nada njihovom odazivanju i na sledeće pripreme i novi ciklus rada.

PREGAZILI IH KAO PLITAK POTOK: Drim tim se igrao sa veteranima iz Argentine (VIDEO)

Srbija 25. jula putuje u Argentinu gde će igrati protiv domaćina, Francuske i Hrvatske, a potom sledi put na OI i dueli sa Franczima, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom.

0
0

18 Komentara

  1. Pa nisam siguran,mislim da uživaš da omaložavaš zvezdaše ,primer Gudurić igra na kašićicu Birčević 30min gudura je mvp, ali Birča partizanovac pa mora da igra ,ostavka selektoraaaaa.

    0
    0
    Odgovori
    • Zaista mi nije jasno čemu toliko negativnih komentara na konačan spisak!? Gudurić i Birčević se ne mogu porediti u smislu mesta u timu, jer ne igraju na istoj poziciji. Sale je ostao bez Bjelice i bio mu je neophodan visok igrač za poziciju 4. Verujem da je i Đorđeviću bilo teško da precrta Guduru jer je normalno da najbolji mladi igrač ima mesto u seniorskom timu, ali oni koji su gledali utakmice Srbije shvatili su da mi igramo sa 2 pleja pa su zato tu Teo, Jović i Marković, ai Bogdanović po potrebi može odigrati sekundarnog pleja. Gudurić nema te sposobnosti, on je klasičan poenter i još uvek nije toliko polivalentan da bi ga mogli rotirati na 2-3 pozicije.

      0
      0
      Odgovori
    • Tesko je malo objasniti navijacima koji kosarku prate poslednje 2-3 godine. Covece, Bircevic i Guduric ne igraju na istoj poziciji, nema smisla porediti njihove minutaze. Ma nemoj, ostavka, tebe ce sigurno da poslusa, jesi li vikao ostavka kad smo osvojili srebro na svetskom?

      0
      0
      Odgovori
  2. Da su pametni, u Zvezdi treba svima da zabrane igranje u reprezentaciji dok je ovaj „selektor“ glavni… Sramota za srbsku kosarku!

    0
    0
    Odgovori
  3. Vama ostrascenim „patriotama“ je tesko objasniti, ali cu ipak pokusati. Djordjevic je , kad je u pitanju Marjanovic, ucinio isto kao i njegove kolege Vensan Kole i Aco Petrovic. Francuz nije na spisak za Rio stavio Evana Furnijea koji se u NBA mnogo bolje kotira nego Bobi i igrao je i na SP u Spaniji i EP u Francuskoj, vec je dao prednost Sarlu Kaudiju i Mikaelu Zelabalu. Furnije nije bio sa reprezentacijom tokom priprema i na turniru u Manili, jer je produzio ugovor sa Orlandom (5 godina 85 miliona dolara) Znatno vise od Marjanovica, i sa znatno boljim prosekom (15,5 poena u prosloj sezoni). Bobi je imao 5,5 i to uglavnom kad San Antonio vodi 15 do 20 poena . Aco Petrovic nije uvrstio Anta Tomica (propustio turnir u Torinu) Bendera i Zubca (igrali letnju ligu) i oslonio se na Planinica, Sakica i Arapovica koji mu nisu otkazali. Dangubic je sjajan defanzivac, ali dok ne pogodi nesto spolja, u reprezentaciji nema sanse pored Simonovica i Kalinica. Guduric je 20-godisnjak i momak sa sjajnom kosarkaskom buducnoscu, ali trenutno ne vidimi ko bi iz spoljne linije trebalo da otpadne da bi on igrao. Nas najveci hendikep je pozicija 4-ke i neigranje Bjelice, ali njegov izostanak pomenuti igraci ne mogu nadoknaditi. O selektoru koji mrzi igrace Zvezde bespredmetno je diskutovati. Da Djordjevic ima izrazen ego, mozda stoji. Ali njegovo samopouzdanje i vera da radi najbolje za tim, potvrdili su se kroz karijeru nebrojeno puta. neponovljiva partija protiv Litvanije, trojka protiv hrvata koja nam je trasirala put ka zlatu u Barseloni 97′. igranje „sa jednom nogom“na sp 98′ i serija trojki protiv Argentine za preokret u cetvrtfinalu. Covek nas je vratio u svetski vrh. Ko je uopste verovao da cemo u Spaniji igrati u finalu i do finala doci na onako dominantan nacin. Ko bi vodio ovu selekciju bolje od njega. I ko se uopste nudio da bude selektor pre njega. U Francuskoj smo imali jedan los mec koji nas je kostao finala, ali opet smo u Riju. I sa Bjelicom i Marjanovicem u timu, uzeti medalju u konkurenciji SAD, Spanije, Francuske, Brazila, Litvanije bilo bi jako tesko. Bez njih, jos teze. Ali sam siguran da ce ona na kraju biti srebrnog ili bronzanog sjaja.

    I, ako je to uopste bitno, u reprezentaciji ima vise Zvezdinih nego Partizanovih igraca.

    0
    0
    Odgovori
    • Odlično brate,hvala na ovom tekstu.Sve je objasnijo.Muka mi je od ova Partizan / Zvezda obdaništa.Ništa i niko ne stoj preko reprezentacije Srbije.Samo osoba bez obraza može da pljuje Saleta i da ga ne razume.On je 100% u pravu.

      0
      0
      Odgovori
  4. gleddam komentare i ne verujem sta ljudi pricate. Jel vi stvarno mislite da guduric i dangubiv imaju mesta u ovom timu? Boze sacuvaj sta sam sve procitao, dangubiv mora prvo sut da popravi jer baca bombe, a guduric je jos mlad a i reaalno pozicije i su pretrpane. Stvarno nek inemaju veze sa kosarkom, i pisu gluposti, samo da se covek iznervira. Ma kada toliko dobro znate ko bi trebao da igra ajde kod djilasa i recite da hocete da budete selektor, pa donesite Cv, pa na intervju, sve sami znalci, a macku sa praga niste sutnuli, o lopti da ne pricam.

    0
    0
    Odgovori
    • …jer termin „nisi sutnuo macku sa praga“ je vezan iskljucivo za FUDBAL… Noga je u pitanju, da te prosvetlim… Analizirao si sve kao „veliki strucnjak“ ali si se previse zaneo… Usput, Guduric ZASLUZUJE mesto u ovom timu

      0
      0
      Odgovori
  5. Sramota-Nezaslužuješ da budeš selektor nisi pedagog(Marjanović,Bjelica,Gudurić,Dangubić,Musli..)
    Danilović je pokušao da ti otvori oči ali ti si slep

    0
    0
    Odgovori
  6. Gudura ne tuguj glavu gore a za sledeći poziv se ne uzbudjuj biće ga sigurno jer ovaj trener,neće biti na čelu reprezentacije jer on pojma nema,što potvrdjuje njegova prošla sezona,izabran za najgoreg trenera u istoriji Panatenaikosa!!!

    0
    0
    Odgovori
  7. ne ide dangubic decko koji je igrao evroligu,a vodi bircevica samo zato sto je mutin pulen i igrace za grobare , lepo postenog coveka tera da ne navija za sopstvenu drzavu grobarski lobi je cudo

    0
    0
    Odgovori
  8. „Surovo i tesko..“, ajd’ bre Sale, trebao si ih SVE PRECRTATI iz mutanta (da se ne brukamo..), na celu sa kleptomanom PP-Aparata Simonom, pa Stimca, Jovica…i lepo povedes Braduljici, Bircevica, Tea, B.B., Macvana, Markovica, Jokica-7 VELICANSTVENIH, jos da su tu NOVICA UBICA, LUCA KAPITEN, GAGI KAPITEN uz Muslija i Ercega, LAGANO DRUGI posle amera !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter