17
Košarka

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN EKSPRESNO ODGOVORIO: Mi znamo ko smo, a znate li vi gospodo iz Stjepana Supanca 15a?!

Objavljeno: 30.05.16 u 16:00

Rat između Partizana i FMP-a ne jenjava, a novu etapu donosi nam oglašavanje kluba iz Humske koji je oštro odgovorio timu iz Železnika na sve optužbe.

Sve je počelo incidentom na prvoj utakmici u subotu kada je veliki broj navijača Partizana pogrdno skandirao supruzi Nebojše Čovića, zbog čega je Partizan žestoko kažnjen od strane KLS.

Zatim je FMP najavio da ulaz na večerašnju utakmicu neće biti moguć kako za navijače, tako i za funkcionere crno-belih, što su kasnije obrazložili u saopštenju.

FMP ODGOVORA ‘NA LINČ’: Partizanovi primitivci prešli su svaku meru, zato prekidamo cirkus!

Ni klub iz Humske nije ostao imun na to, a najsvežije saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti:

– Odluku uprave KK FMP iz Železnika (van ili unutar sistema) da na drugoj utakmici polufinala plej-ofa dozvoli ulazak u halu samo igračima i članovima delegacije KK Partizan NIS koji se nalaze na klupi, kao i članovima najuže uprave (5 članova, bez obezbeđenja) košarkaški klub Partizan NIS smatra elementarnim nepoštovanjem rivala.

Ukoliko se za odluku o nepuštanju ulaznica u slobodnu prodaju može pronaći opravdanje u bojazni FMP-a da navijači Partizana ne dođu u velikom broju i tako na gostujućem terenu učine da naš tim ima veću podršku od rivala, dalje navode saopštenja KK FMP, (van ili unutar sistema) tragikomičan pokušaj politizacije, stavljanje jedne osione organizacije u poziciju žrtve i tumačenje pravila od strane majstora iz sistema za zaobilaženje istih, nećemo komentarisati.

KLS BEZ MILOSTI: Žestok udar na kasu Partizana zbog uvreda Grobara! (VIDEO)

Na skandiranja sa tribina tokom prve utakmice, postupili smo u skladu sa sportskim i viteškim načelima. Reagovao je i zvanični spiker i sportski direktor i trener KK Partizan NIS. Uostalom, za delo svojih navijača smo i više nego drakonski kažnjeni. Naročito ako se u obzir uzme ranija praksa kažnjavanja i za teža dela od „verbalnog delikta“ koji ni jednog trenutka ne odobravamo, kako nam se bestidno spočitava u navodima koji stižu iz Železnika.

Primera radi, baš u Železniku (unutar sistema) je odigrana najgore organizovana utakmica u istoriji naše košarke (Finale plej-ofa 2012. uz pljuvanje, drmanje koševa, ubacivanje raznovrsnog arsenala predmeta u teren…) a izrečena kazna je iznosila svega stotinak hiljada dinara.

O tome šta predstavlja Partizan za srpsku košarku, broju reprezentativaca i načinu poslovanja klubova bespredmetno je uopšte raspravljati. Uostalom, mi znamo ko smo i šta smo, a znate li vi gospodo iz Stjepana Supanca 15a?

SKANDALOZNA ODLUKA: Grobari ne mogu u Železnik, ali ni Peković i Šilobad?

Bez želje da ulazi u načela prava i legalnost odluke FMP-a, držeći se isključivo sportske pravde i sportskog rivaliteta,  KK Partizan NIS smatra ovu odluku duboko iracionalnom.  Ipak, svako snosi teret svojih poteza, pa tako neka i ova odluka služi na čast njenim donosiocima.

Takođe, s obzirom da se radi o klubu koji de facto ima sličnu, ako ne i istu upravljačku strukturu kao i naš potencijalni rival u finalu, ovo saopštenje kluba iz Železnika može se shvatiti kao najava dešavanja i pritisaka u finalnoj seriji. Naravno ukoliko KK Partizan NIS na terenu izbori plasman u finale.

0
0

17 Komentara

  1. Trosenje vremena i zivaca…kome objasnjavati sta?!Mi cemo znati istinu,oni ne prezu ni od cega…preko mrtvih bi gazili…njima je samo cilj bitan…Partizane moj,koliko mozes na terenu…pa sta Bog da…Ja sam davno digao ruke…Oni kojima su idoli Terzic,Covic…pa samo ta cinjenica je dovoljna koliko im nista nije sveto…Moje licno izvinjenje samo malom Covicu koji je jako kulturan decko i koji ispasta zbog grehova svojih roditelja a svakonbi trebalo da odgovara za sebe.Gdja Covic je trebala znati da ce pokazivanje srednjeg prsta ostaviti posledice a Covic senior je ,samo zatonsto zivimo gde zivimo,jos uvek na slobodi…na srecu najvecih navijaca na svetu celom…I jos nesto a vezano za saopstenje…ukoliko neko misli da moze svakom navijacu vezati usta …ne treba ni da dozvoljava IKAD da ulaze u salu…Klubovi grcaju u besparici a ovi samo po dzepu…jadno.Od koga je…mnogo je

    0
    0
    Odgovori
  2. Da li su bile regularne utakmice u kojima ste vi tukli s leđa igrače Hemofarma ili ulazili u svlačionice sudija i šamarali ih…ili otimali BFC-U već dobijenu titulu,sa svojim sudijama,kao i pretprošle godine Zvezdi što ste sramnim suđem u 2.,3.i 4.utakmici oteli titulu.To je, po vama, bilo sve regularno jer ste vi na kraju osvajali titule,bez obzira na koje načine.
    Samo nemojte vi da držite pridike o moralu,bilo kome,jer ste sa njim u svađi od samog osnivanja.

    0
    0
    Odgovori
  3. ..crvene narikace, trenutno ste se „izlecili“ od depresije, koju vam je DV i KKP naneo, ali ponovo cete otkriti NOVE vidove ludila…!!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Navijacice i narikace crvene kkfmpcz, vasa „dusa“ je ostala u proslosti, surovoj po vas i NIKADA je vise necete vratiti, vase „umiranje“, omogucilo mi je da shvatim svoj zivot !!!

    0
    0
    Odgovori
  5. Nisam bas siguran ko je pisao saopstenje dvoumim se izmedju Tegeltije i Pantica ali posto je kosarka u pitanju mislim da je Tegeltija on bolje kuka kada je kosarka u pitanju

    0
    0
    Odgovori
    • Sve je počelo u Nišu na finalu kupa, kada je srpska majka, gospođa Vesna ničim izazvana pokazala srednji prst navijačima Partizana. Sve ostalo je već poznato. Niti je ona žrtva, niti su Grobari u pravu al eto…. O čemu bi se pričalo danas kada nema tenisa u Parizu. Pozdrav

      0
      0
      Odgovori
  6. Delije turske džaba vam sve.

    I da ugasite najjaču akademiju košarku sveta.

    Ljudi znaju ko je ko.

    Ne bio niko u koži sutra sumporaša da ih ne spominjem.

    Zlo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter