12
Košarka

FOTO: STARSPORT

FMP ODGOVORA ‘NA LINČ’: Partizanovi primitivci prešli su svaku meru, zato prekidamo cirkus!

Objavljeno: 30.05.16 u 15:01

Klub iz Železnika obrazložio je odluku da u svoju dvoranu večeras ne dozvoli prisustvo navijača Partizana i većeg broja njegovih čelnika.

Prvu utakmicu polufinala plej-ofa između Partizana i FMP-a obeležila je pobeda crno-belih, ali i incident u kom su navijači Partizana vređali suprugu Nebojše Čovića tokom više minutnih skandiranja.

Zbog toga je klub iz Humske kažnjen sa čak 360.000 dinara, ali isto tako FMP je tokom dana objavio da u halu neće moći da uđu navijači, kao i rukovodioci Partizana.

Svoju odluku obrazložili su saopštenjem:

– Na ovakav korak, bez obzira na činjenicu da se lišio značajnog prihoda, KK FMP se odlučio nakon svih dešavanja tokom prve utakmice polufinala plej-ofa, iako je na vreme i zvaničnim dopisom upozorio sve nadležne organe Košarkaške Lige Srbije da do njih može doći.

– Atmosfera linča, mržnje, najprizemnijih uvreda sa tribina, primitivaca, samozvanih ‘navijača’ Partizan NIS/MTS kojima su već godinama izloženi pojedini igrači, pojedini članovi uprave našeg kluba, 28. maja ove godine prevazišla je svaku meru, koju bilo ko normalan, ko želi da prati jednu košarkašku utakmicu i uživa u sportskoj predstavi, može da shvati.

KLS BEZ MILOSTI: Žestok udar na kasu Partizana zbog uvreda Grobara! (VIDEO)

– Zato smo se odlučili da srpsku sportsku javnost poštedimo još jednog poniženja srpske klupske košarke: uvreda, vređanja i atmosfere u kojoj su u prvom planu nesportske stvari, i da omogućimo koliko-toliko sportski ambijent za odigravanje utakmice.

– Ne želimo više da učestvujemo u unapred organizovanim ‘predstavama’ u kojima je cilj da se narušava ljudsko dostojanstvo i integritet nekoga, ko nije njihov istomišljenik, niti da budemo akteri bilo kakvih političkih ‘tribina’ i kvaziopozicionih predstava, onih koji se stalno žale da su u podređenom položaju, a koji zapravo od ove države dobijaju, a i dobijali su, izuzetno velika novčana sredstva, merena u milionima evra, za razliku od KK FMP, a koji je proizveo na desetine reprezentativaca za ovu zemlju, i niz puta bio brutalno oštećen na utakmicama sa KK Partizan u prethodnom periodu.

SKANDALOZNA ODLUKA: Grobari ne mogu u Železnik, ali ni Peković i Šilobad?

– Upravo iz tog razloga, smo se odlučili da prekinemo ovaj ‘cirkus’. Postavlja se pitanje na koje treba da odgovore mnogi, imajući u vidu da su propozicije takmičenja jasne, ali se ne primenjuju iz straha. Naime, član 30. propozicija takmičenju je vrlo jasan, ali u subotu nije primenjen? U njemu se jasno navodi da ‘prvi sudija, u slučaju uvredljivog skandiranja i nesportskog navijanja, po svojoj proceni, opominje gledalište, kasnije posle druge opomene, prazni deo tribina ili kao najteže mere, nakon više prekida, prazni celu halu ili prekida utakmicu…’. To se nije dogodilo, pa će zato KK FMP učiniti sve što je u njegovoj moći da se zaštiti od primitivaca, kada to već ne mogu, ili neće da urade sudije i nadležni organi KLS – stoji u saopštenju KK FMP.

0
0

12 Komentara

  1. Jel „primitivac“ iz Djenove kada prekinuse i zbog cega bejasmo „izbaceni“ iz kvalifikacija za svetsko/evropsko prvenstvo i obruka Srbiju bese navijac Partizana ili Zvezde/FMPa (jedno te isto)?!?Mi primitivci…?!???Dabogda vas kuga pojela…nista vam sveto nije

    0
    0
    Odgovori
  2. Ljubitelji sporta,navijači Partizana,predlažem da svako ko ima malo slobodnog vremena oslika na zidu u svojoj okolini,poruke za dva istaknuta člana bolesne porodice Čović.Ko slabo vlada slikarskim tehnikama moze i pisanim porukama da pokaze kakvo ima misljenje o njima.

    0
    0
    Odgovori
    • Ti si bas jadan momak… Bilo bi sjajno kada bi o tvojoj majci neko tako pisao i skandirao… Ali kapiram te…mali isfrustrirani pacenice…

      0
      0
      Odgovori
  3. …Crvene narikace, VI ste prolazile kroz teskoce i ponizenja 2 decenije dugo od strane KKP, da bi pronasle nekog ko bi „platio“ (uz pomoc jude) izbavljenje ?!?! Da li je posredi TRENUTNA amnezija ili KONACNA ??!!…Vase neuroze, plac, psihoze i paranoje, po svemu sudeci iz sadasnjeg ponasanja, VI niste ozdravili !!! Sta uradi DV…???!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. …Crvene narikace, VI ste prolazile kroz teskoce i ponizenja 2 decenije dugo od strane KKP, da bi pronasle nekog ko bi „platio“ (uz pomoc jude) izbavljenje ?!?! Da li je posredi TRENUTNA amnezija ili KONACNA ??!!…

    0
    0
    Odgovori
  5. kao da im tekstove pise sam veliki vodja AV ***ILI SAM,,,DR. Mafijasevic Covke,–Naocaric Gledic-**

    0
    0
    Odgovori
    • А ти камелеон до коске како си и твој зли језик се познаје на километре!!!!???????

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter