1
Košarka

NBA (PLEJ-OF): Šampionu ne ide bez Karija, Toronto vratio ‘brejk’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.16 u 09:00

U noći između subote i nedelje odigrana su dva meča plej-ofa NBA lige, a po pobedu su zabeležili domaćin i gost.

Majami je napravio „brejk“ protiv Toronta, ali ga je veoma brzo izgubio. Reptorsi su slavili u „gradu sunca“ 95:91 i sada vode sa 2:1 u polufinalnoj seriji „Istoka“. Bio je ovo meč u kome su gosti vodili i sa 13 poena razlike, a domaćin preokrenuo, ali nije imao snage da savlada Toronto. Meč su obeležile i povrede Valančijunasa sa jedne strane i Vajtsajda sa druge.

Najefikasniji kod pobednika bio je Lovri sa 33 poena, De Rozan je upisao 19 poena, a Valančinas 16 i pored povrede. Sa druge strane blistao je Vejd sa 38 poena i osam skokova, ali nažalost nije imao dobru podršku. Boš nije igra, Dragić je stao na 12 poena i Džonson na 10. Premalo da se stane na put „reptilima“.

NBA: Toronto posle produžetka bolji od Majamija za 1-1 (VIDEO)

Golden Stejt je pružio sjajnu partiju protiv Portlanda, ali bez Karija je teško pobediti. Blejzersi su slavili sa 120:108 i smanjili gubitak u seriji na 2:1. Tim iz San Franciska je dobro odigrao samo prvu četvrtinu, a kasnije je Portland okrenuo i stigao da lakše pobede no što se očekivalo.

ZATO JE JEDAN OD NAJBOLJIH: Recept za uspeh Stefa Karija (VIDEO)

MVP utakmice bio je Lilard sa 40poena i 10 asistencija, dok je Aminu ubacio 23 poena, koš više od Mekoluma. Sa druge strane briljirali su Grin sa 37 poena i Tomson sa 35. Ipak, nisu imali dobru podršku, jer je treći strelac tima bio Brazilac Barbosa sa svega deset koševa.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Istok:

Majami – Toronto 91:95 serija 1:2

Zapad:

Portland – Golden Stejt 120:108 serija: 1:2

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter