0
AdmiralBet ABA Liga

PREOKRET: Da li Đordi Bartomeu gubi bitku, šta će biti sa Zvezdom i Partizanom?

Objavljeno: 06.05.16 u 19:32

Lako bi moglo da se dogodi da EKA izgubi „rat“ protiv FIBA Evrope oko evropskih takmičenja.

Evroliga je bar za sada bezbedna, a od Evrokupa neće biti ništa. Razlog je odluka timova iz Turkse koji su okrenuli leđa Đordiju Baromeu i okrenuli se krovnoj organizaciji. Naime, kako javljaju turski mediji 12 klubova iz te zemlje se okrenulo učešću u FIBA Ligi šampiona. Tako su svoju kandidaturu za FIBA „elitno takmičenje“ podneli Karšijaka, Banvit, Bešiktaš, Jesilgersun, Bujukčekmeče, Istanbul, Ušak, Koljeri, Gacijantep, Konja, Trabzon i Turk Telekom.

DOGOVOR NA POMOLU: Aleksandar Džikić postaje selektor?! (FOTO)

Četiri vodeća tima Fenerbahče, Galatasaraj, Darušafaka i Anadolu Efes su ostali pri svom stavu da će igrati Evroligu. To znači da je Evrokup takmičenje to koje gubi bitku sa FIBA. Turci javljaju da će još klubova iz najjačih liga Evrope promeniti svoj stav oko Evrokupa i Lige šampiona.

NA POTEZU JE FIBA: Đilas doneo dobre vesti za Srbiju, ali katastrofalne za Partizan!

Zna se da je Crvena zvezda izborila šampionskom titulom mesto u Evroligi, ali sada i ona zavisi od odluke ostalih timova ABA JTD lige, jer je regionalno takmičenje poslalo jasnu ponudu timova „1+3“. Ostaje da se vidi hoće li Budućnost, Partizan i Cedevita uraditi isto što i turski klubovi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter