27
Evrokup

NA POTEZU JE FIBA: Đilas doneo dobre vesti za Srbiju, ali katastrofalne za Partizan!

Objavljeno: 05.05.16 u 14:44

Reprezentacija Srbije će ostati ‘nekažnjena’, ali se to ne može reći za Košarkaški klub Partizan.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je danas da je Savez učinio sve što je FIBA tražila i da uskoro očekuje skidanje suspenzije.

– Kao što je poznato, FIBA nam je uputila dopis iz Pariza da smo suspendovani. U međuvremenu smo doneli odluku da se zabrani klubovima igranje u Evrokupu, bez obzira šta mi mislili o tome. Svi srpski klubovi koji budu hteli da igraju biće suspendovani – jasan je Đilas.

– Dobijali smo nova pisma, biće ih još, ali učinićemo sve da ne budemo među definitivno suspendovanim zemljama. Bez obzira na to koliko će odluke biti bolne za klubove – rekao je Đilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

SRBI VERNI ULEB-u: Niko neće u ligu šampiona

Đilas je dodao da poštuje stav Partizana da igra u Evrokupu, ali i da nije bitno šta on misli o tome.

– Partizan ostaje pri svom stavu, ima pravo na to. Trebalo bi da svi klubovi sednu i pronađu rešenje. Čini mi se da kod nekih Saveza u regionu, a to ne mislim na nas, nisu pobornici lige na prostorima bivše Jugoslavije. Razgovaraćemo sa klubovima Srbije koji su zainteresovani za FIBA Ligu šampiona – objasnio je prvi čovek naše košarke.

MAGIJA TEODOSIĆA: Potez zbog kojeg sudije nisu videle korake (VIDEO)

On je poručio da ‘ne vidi zašto bi Srbija mogla da bude kažnjena jer je sledila pravila FIBA’.

– Italijanski klubovi su odustali od Evrokupa, četiri turska kluba idu u Evroligu, dok će dva ići u FIBA Ligu šampiona, a ne Evrokup. Ostaje pitanje Španije, Litvanije i klubova iz regiona. Nije ista situacija, ali na nama je da prihvatimo odluke FIBA koja je krovna organizacija – jasan je prvi čovek KSS.

0
0

27 Komentara

  1. Ovde će sud da radi, kako i treba. Ne može FIBA da proda prava a da posle zabranjuje da se za EK igra, pa i da izbacuje ABA zato što želi da učestvuje u EL i EK. Totalno besmisleno.
    A još je besmislenije da se mi međusobom prepucavamo, ovo nije problem ni Zvezde ni Partizana pa ni pojedinaca, ovo je problem naše košarke i evropske isto tako i tako treba da ga rešavamo, a ne razjedinjavanjem. To je pogubno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Boze,Boze,sta treba da se desi coveku u glavi pa da razmislja kao ovaj Milan.Sine,postao si i punoletan a nisi znao sta je titula a ne znas ni sada jer je tvoj klub ugasen a to satro kao vi ste zvezda i vi ste kao satro cool….hahahaha,smesni ste!I nemoj da komentarises kada ispadas vise nego smesan,da ne kazem g…

    0
    0
    Odgovori
  3. Gde je sad `onaj` sto je svim silama gurao igranje Aba lige?
    Koja ce se verovatno raspasti, a nasa liga ostaje bez predstavnika u Evropi.
    Sta je sa ugasenim klubovima, Kragujevac, Hemofarm, Zvezda…?
    To je ceh koji nismo morali da platimo igranjem Aba lige.
    Ciju smo to mi kosarku i razvoj pomagali? SrBsku ocigledno ne.
    Umesto da smo jacali nasu ligu i klubove, mi igramo sa nekim poluamaterima, cast pojedinim klubovima.
    Nije bitno toliko sto je Partizan bio toliko dugo dominantan, sto je Zvezdana trenutno…nasa liga nema smisla, nije vredna, zatvoreni klubovi, centri, hoce da nam srozaju kosarku jer dominiramo. Uostalom, reprezentacije je od `skoro` pocela, secate se ranije?
    Sta ce sutra biti, koji ce to igraci igrati ako se ovako nastavi…

    0
    0
    Odgovori
  4. Ako Partizan povuce potpis i ne igra Euro kup,ne moze ni FMP igrati Euroligu.To poltroni novinari ne smeju da napisu,nego prodaju maglu.Euroliga i Eurokup su u paketu 1+3.To vazi za Aba ligu.Ovo su samo spinovanja za debile.Zato je Djilas pun „razumevanja“ za Partizan.

    0
    0
    Odgovori
  5. Navijaci Crvene Zvezde uzivaju ovih dana. Titula u kosarci, potom u fudbalu, preostala je odbojka… To je ono najlepse u sportu. Ono sto nije lepo, ono sto salje ruznu sliku o srpskom sportu je ponasanje latina, dervisa, zabranjenih, znackotraza, franjevaca, o prebijanju tzv. janjicara da i ne govorim. Elem, KKP je prosle godine izborio igranje u EC: Deprimirani brutalnim razbijanjem u finalu ABA lige latini su svojevoljno odustali od igranja istog. Ove godine Partizan nije izborio EC na terenu. Obaska, FIBA preti drakonskim kaznama savezima ciji klubovi igraju evrokup. Odjednom latinima je od krucijalnog znacaja igranje tog takmicenja koje ponavljam nisu izborili na terenu, a koje su svojevoljno prosle godine odbili da igraju. Sta reci, sve na stetu srpske kosarke. Jos jednom se pokazuje da Zvezdine titule i Zvezdina dominacija nisu toliko rezultatski vazne, koliko je vazno suzbijanje ovakvih devijantnih ponasanja proisteklih iz kluba formiranog u drugoj drzavi.

    0
    0
    Odgovori
  6. Баш тако,Иване ПФц,о мртвима све најбоље,боли кад више не могу да се узимају титуле на силу и да пада кинта од државе,па онда крив овај и онај…јад и беда.

    0
    0
    Odgovori
    • Ne osvajati titule, a pokusavati, znaci postojati, biti zamrznut u UPR-u, znaci laka mu crna zemlja. Ali vi ste na to pristali, vama je u redu bilo da vam ugase klub i da navijate za neki drugi samo da bi bili bolji od Partizana. Ispada da vise mi zalimo za vecitim rivalom, nego vi za sopstvenim klubom. Mnogo ste simpaticni.

      0
      0
      Odgovori
  7. Djilas..??!!…Coks..??!! „Dobro za Srbiju..“..TO jednostavno ne ide ZAJEDNO sa ova dva lika….A sto se fmp-ovce primaju na OVU „VEST“, sa njima je glupo i neozbiljno, da ne kazem smesno polemisati o kasarci, ONI su u tom sportu OD JUCE …PARTIZAN JE UDARIO STANDARDE, ON JE SAN I JAVA, MIT KOJI CE ZAUVEK POSTOJATI I CUDO DATO OD BOGA !!!

    0
    0
    Odgovori
  8. Teo bi nesto da pitam ko je i zvao partizan u evropi da igra kada se nisu plasirali za evrokupove. 5 6 7 8 u aba ligi neigraju u evropi .

    0
    0
    Odgovori
    • Da išta znaš ne bi postavljao to pitanje!Trebao bi da se pitaš kako je fmp dospeo do evrolige?Pošto vidim da ne znaš ja cu ti reci!Cibona vaš bratski klub je odustao pa je klub iz Zeleznika uskocio na njihovo mesto!

      0
      0
      Odgovori
      • Zagrebacki klubovi su vasa braca jer ste tamo i nastali a Zvezda je igrala EL posto je bila prva na kraju sezone i po svemu zasluzila to takmicenje,iako je Cibona postala prvak ali bez para i odustala je od takmicenja.Sto vi niste igrali?Zato sto ste bili slabiji od Zvezde ali i od Cedevite,pa vas je na kraju pozdravio NOLAN SMIT…neka ga pozivi bog 100 godina.

        0
        0
        Odgovori
        • Decko, te iste godine ste ispali od ekipe koja je imala 8 igraca u rosteru. Samo ti nemoj da pricas ko je zasluzio evroligu. 🙂 Inace imaces priliku na kraju sezone da se uveris ko je kvalitetnija ekipa.

          0
          0
    • Da znas da si u pravu, poredi Partizan i veliki klub koji je ugasen, nije to fer prema pokojnoj zvezdi, Bog da joj dusu prosti. O mrtvima sve najbolje.

      0
      0
      Odgovori
      • Odrasti, zumbule… Nije basket nastao pre 10 godina, kad su glodari gepekovali, stipali, namestali.. Nadam se da si pismen, pa pogledaj kroz istoriju… Imas 10 godina, i tebi sve pocinje dve hiljade i neke…/

        0
        0
        Odgovori
        • @Milan,pa ako ovde neko treba da odraste onda si to ti i tebi slicni,limenko!!!Ti nekome spominjes gepekovanje i stipanje,zanimljivo je kako si brzo ,,zaboravio drmanje koseva,gadjanje urinom,pljuvanje,gadjanje bakljama i petardama,setanje po terenu usred utakmice raznih celavih VIP-ovaca,nasilnicko ponasanje ,,uvazenih“ clanova skupstine kk czv BEOGRAD i na kraju vas koji ste brzinom svetlosti poceli da navijate za privatni klub iz predgradja posle gasenja zvezde!!!Kako ono glasi cuvena poslovica,kada brod tone pacovi prvi beze!!!Ti nekome pricas da nije kosarka nastala pre 10 godina,ti koji ovaj sport pratis 2-3 godine,dok mi pamtimo i F4 2010,i F4 1998,i titulu sampiona Evrope 1992,i F4 1988,i kup Koraca1989,i kup Koraca 1979,i kup Koraca 1978!!!Ti nekome pricas o namestanju,pa nismo mi trazili od Djilasa da finale kupa traje 2 dana!!!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter