0
Košarka

FOTO: NBA

NBA, PLEJ-OF: Voriorsi u polufinalu, brejkovi Šarlota i Portlanda (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.16 u 08:47

Tri meča 1. kola plej-ofa NBA lige odigrana su prethodne večeri posle kojih imamo još jednog polufinalistu – aktuelnog šampiona Golden Stejt.

Voriorsi su pred svojim navijačima u petoj utakmici deklasirali Hjuston Rokitse sa 114:81 i to bez Stefa Karija u timu.

Ulogu lidera preuzeo je Klej Tompson koji je postigao 27 poena, a uz njega vrlo dobri su bili Livingston sa 16 odnosno Grin i Raš koji su dodali po 15. Na drugoj strani Džejms Harden, koji je postigao 35 poena, nije imao pravu podršku saigrača pošto je dvocifren bio samo još Markus Bizli sa 11 poena.


(Izvor: Youtube/Ximo Pierto Final)

Tim iz Ouklenda će još pričekati rivala u polufinalu pošto još uvek nije rešeno pitanje pobednika u duelu Klipersa i Blejzersa u kojem posle pete utakmice predsnot ima Portland koji je iskoristio probleme tima iz Los Anđelesa te je trijumfovao u Stejpls centru sa 108:98.

OSTVARILE SE NAJCRNJE SLUTNJE: Blejk Grifin završio sezonu, Kris Pol odsustvuje do daljnjeg

Najbolji u timu iz Oregona bili su Mekalum sa 27 i Damijen Lilard sa 22 poena, a solidnu partiju pružio je i Herkls koji je dodao 19. U odsustvu Blejka Grifina i Krisa Pola kod domaćina je najefikasniji bio Džej Džej Redik sa 19 poena, a pored njega još pet igrača je imalo dvocifren učinak.


(Izvor: Youtube/Ximo Pierto Final)

Trojkom Kortnija Lija na 25 sekundi pre kraja utakmice Šarlot je došao do treće pobede u petoj utakmici duela sa Majamijem – 90:88.

Gosti su u četvrtu deonicu ušli sa šest poena manjka, ali su u poslednjih 12 minuta uspeli da naprave preokret pa će imati meč loptu pred svojim navijačima u subotu.

LEJKERSI TRAŽE TRENERA: Skot dobio otkaz

Vilijams je sa 17 poena bio najefikasniji kod Hornetsa, a pratili su ga Džeferson i Volker sa po 14 odnosno Lin koji je postigao 11 poena. Kod Majamija su starteri bili na nivou, predvođeni Dvejnom Vejdom koji je postigao 25 poena, ali problem je u tome što je domaćin od igrača sa klupe imao doprinos od ukupno 13 poena.


(Izvor: Youtube/Ximo Pierto Final)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
NBA, plej-of 1. kolo

Rezultati:
Majami – Šarlot 88:90 (2:3 u seriji)
Los Anđeles Klipers – Portland 98:102 (2:3)
Golden Stejt – Hjuston 114:81 (4:1)

Petak, 29. april
2.00 Boston – Atlanta (2:3 seriji)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter