4
Evroliga

PONUDA ILI UCENA? Klubovi će moći u Evrokup, ali FIBA ima novi uslov!

Objavljeno: 25.04.16 u 09:25

Rat između Evrolige i FIBA ne jenjava, a novu etapu dobija u vidu ponude FIBA Đordiju Bartomeu za koju je pitanje hoće li je prihvatiti.

Moglo se pretpostaviti, a sada je postalo i izvesno da se sve u celom ‘ratu’ vodi oko – novca. Kao glavni pokretač svega, i ovoga puta bio je razlog da se posvađa pola Evrope, pa i sveta, jer FIBA preko pritisaka na Saveze ustvari želi da dođe do profita.

Već smo pisali da je Dejan Bodiroga, član FIBA, pre nekoliko dana najavio je ponudu Evroligi kojom će se cela situacija smiriti, a ukoliko je ovo ta ponuda, može se shvatiti i kao ucena.

‘GENIJALAN’ PLAN FIBA: Ponuda na koju će se Evroliga samo nasmejati

Naime, ‘Novosti’ prenose saopštenje FIBA svet u kom se navodi želja svetske kuće košarke da ipak prizna poraz i Evroligi preda rukovođenje klupskih takmičenja na ‘starom kontinentu’, kako Evroligu, tako i Evrokup, ali da zauzvrat FIBA postane suvlasnik kompanije EKA.

Poznato je da deonice ove kompanije poseduju sami klubovi, te da bi FIBA imala veliku finansijsku dobit, ali pita se i sama EKA, i navode ‘Novosti’, da će biti vrlo interesantno videti hoće li uopšte pristati na takav kompromis zbog događanja poslednjih nekoliko meseci.

BODIROGA OPLEO PO ČOVIĆU: Ne polemišem sa čovekom koji nema zaštićenog svedoka da je radio fizičko

Nigde se u saopštenju nisu spominjale suspenzije reprezentacija sa Olimpijskih igara, što FIBA neće tako lako moći da uradi, posebno jer se zna da su Španija i Litvanija svojim rezultatima to i zaslužile. Međunarodni olimpijski komitet će imati poslednju reč.

Rat ne jenjava, ali su bar poznati motivi, a oni, bar tako deluje sada, nisu previše sportski…

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter