3
Evroliga

‘GENIJALAN’ PLAN FIBA: Ponuda na koju će se Evroliga samo nasmejati

Objavljeno: 24.04.16 u 09:29

Pre samo nekoliko dana bivša igračka legenda Srbije Dejan Bodiroga govorila je o tome da FIBA ima plan kako da izgladi odnose sa Evroligom odnosno na koji način će biti okončan sukob dve organizacije.

Ako je govorio o onome što je saznao italijanski Tutosport onda su u FIBA prilično naivni.

Naime, ovaj list piše da će FIBA da predloži Evroligi, na sastanku koji bi trebalo da bude održan tokom sledeće nedelje, da može da organizuje dva takmičenja, ali pod jednim uslovom.

KRAJ KOŠARKAŠKOG RATA? Bodiroga otkrio – FIBA spremila ponudu Evroligi!

Praktično „uslovčić“ je da Evroliga može da organizuje ova takmičenja u narednih pet sezona ukoliko dozvoli FIBA da učestvuje u podeli komrcijalnih prava odnosno raspodeli novca.

FIBA praktično ne želi da bude gurnuta u stranu odnosno cilj je da i u budućnosti odlučuje kada su u pitanju klupska takmičenja.

BLAGO REČENO, VELEOBRT: FIBA demantuje, Srbija NIJE izgubila kvalifikacije za OI?! (FOTO)

Od samog starta bilo je jasno da se radi o novcu, a ne o zaštiti integriteta sporta kao što su isticali u FIBA. Krovna organizacija je u nekoliko navrata menjala svoje stavove. Najpre je sama pokušala da pridobije najbolje klubove, a kada nije uspela u tome okrenula se priči o sportskim kriterijumima.

0
0

3 Komentara

  1. Упорно се заборавља да је и ФИБА првобитно понудила клубовима ово што је им је понудила Евролига, па кад су их сви одбили и потписали уговоре са Евролиги, наравно због више понуђеног новца од стране Евролиге, они су се као сетили спортског критеријума и наводне бриге за европску кошарку! ФИБА лицемери и лопови!

    0
    0
    Odgovori
  2. A fiba se vodi sportskim motivima….Niko nije glup.Ovo nije bitka za kosarku vec za lovu.Kao i svuda,kao u svemu,kao i od uvek

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter