3
Evroliga

UCENE IPAK USPELE: Preokret u košarkaškoj Evropi, ‘četvorka’ se okrenula FIBA!

Objavljeno: 20.04.16 u 15:33

Na potezu će vrlo brzo biti i Srbija…

Košarkaški savezi Grčke, Rusije, Litvanije i Slovenije poslali su pismo podrške FIBA i izjasnili se da će poštovati pravila.  

FIBA je ranije suspendovala sa prvenstva Evrope 2017. godine čak 14 saveza, među kojima je i KS Srbije, sa opcijom da je „skinu“ ukoliko zabrane svojim klubovima učešće u Evrokupu.

ODRŽAN SASTANAK SA ĐILASOM: Peković obradovao Grobare!

Najveću podršku krovnoj košarkaškoj organizaciji dao je KS Grčke koji je saopštio da čak ne podržava klubove koji imaju A licence sa Evroligom, Olimpijakos i Panatinaikos, pored Evrokupa.

Uz Grke na konkretne korake spremili su se i Litvanci, pošto žele da suspenduju Lijetuvos Ritas jer je potpisao trogodišnji ugovor sa Evrokupom.

OBRADOVIĆ: Biće to lep turnir bez Srbije, Španije, Grčke…

Prvi čovek slovenačkog Saveza Matej Erjavec podsetio je da dao podršku još u martu i da nema ništa sa tim što je ABA liga potpisala trogodišnji ugovor sa kompanijom ECA.

Slično razmišlja i predsednik KS Rusije Andrej Kirilenko, poručivši da je reprezentacija prioritet.

0
0

3 Komentara

  1. Po mom mišljenju, EL je pogubna po uslovno „male“ klubove iz siromašnijih i nekošarkaških zemalja. Ako bogataši potpišu ugovor na 10 godina,tu nema trunke sporta. Drugo bi bilo da se potpišu ugovori sa savezima pa da najbolje plasirani klubovi prolaze u EL, a ovako npr. u Grčkoj mogu da se ugase Aris,PAOK, i AEK!? Samo postoje Olimpijakos i Panatinaikos-svi kvalitetni igrači će odlaziti u ova dva kluba,publika će izgubiti interesovanje i tu je kraj grčke košarke. Slično je i sa Španijom,Nemačkom,Rusijom… Ukoliko FIBA u ovom sukobu ne pobedi,prelepoj i dinamičnoj košarci možemo reći zbogom. Neće se više radovati navijači nekadašnjih velikana Bosne,Cibone,Jugoplastike,Limoža,Partizana,Huventuda,Arisa… Ostaće samo cirkus za debeloguze morone gde igrači prave petokorak,gde zvezde mogu sa loptom u aut samo dok se prodaju kobaje i dresovi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Grcki i ruski klubovi su bogati sa bogatim vlasnicima i ne zavise od drzave kao recimo nasi zato nasi glubovi trebaju da gledaji gde su vece pare u ovom skucaju uleb a ne fiba

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter