5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Zvezda slavila na vrućem gostovanju Metalcu i pored majstorske partije Majstorovića (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.15 u 22:57

U poslednjem meču ABA JTD lige Crvena zvezda je pobedila Metalac u Valjevu rezultatom 68:62 (16:14, 19:17, 16:13, 17:18).

Crvena zvezda je u ovaj meč ušla bez Sofoklisa Skorcanitisa koji u Valjevo nije otputovao zbog navodnih stomačnih problema, iako se prethodnih dana govorilo o njegovom nezadovoljstvu u klubu.

Metalac je mnogo bolje otvorio utakmicu i velikom serijom 12:2 došao do dvocifrene prednosti već posle nekoliko minuta igre. Međutim, usledila je reakcija crveno-belih posle tajm-auta Dejana Radonjića i nekoliko izmena, pa se vratio rezultatski egal već do kraja prve četvrtine.

Na ovom meču očekivao se debi novog pojačanja Kvinsija Milera na poziciji četiri umesto teško povređenog Luke Mitrovića, ali je njegovo mesto pokrivao večeras vrlo zapaženi mladi Boriša Simanić.

Nošena njegovim poenima, blokadom Stefana Jovića, ali i koševima za preokret Mekela i Lazića Crvena zvezda je došla do prednosti od četiri poena na poluvremenu (31:35).

(Izvor: youtube / Moja Crvena Zvezda)

Ta prednost je u nastavku nastavila da raste, dostizala i dvocifrenu razliku, iako je Đorđe Majstorović potpuno dominirao parketom u Valjevu. Zatrpavao je koš Crvene zvezde, delio blokade poput jedne Rajanu Tompsonu kada ga je sjajno zaustavio prilikom pokušaja zakucavanja, ali nije mogao sam protiv tima kakav je Crvena zvezda.

Početkom četvrte četvrtine prinudni kapiten Beograđana Branko Lazić je u kratkom periodu napravio dve tehničke lične greške i da podigne ekipu Metalca, koja serijom dolazi do zaostatka od svega tri poena. Druga tehnička i isključujuća lična greška dosuđena mu je zbog simuliranja.

(Izvor: youtube / TV Srbija)

Ipak, brzo je Zvezda odgovorila i vratila osetniju prednost pogotcima Mekela i Cirbesa.

Kutlešić i Jošilo su trojkama uspevali da održe kakvu takvu nadu domaćinu, ali je sve to bilo ‘kratkog daha’ pošto je Zvezda uspela da uspešno privede utakmicu kraju i ostvari petu pobedu u ABA JTD ligi.

U poslednjim sekundama svoj debi upisao je i Kvinsi Miler, krilni centar koji je pre nekoliko dana potpisao za klub sa Malog Kalemegdana.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Đorđe Majstorović sa čak 28 postignutih poena, ali bez prave podrške ostalih saigrača. Na drugoj strani, Gal Mekel postigao je 15, Marko Simonović je dodao 11, a Stefan Jović i Majk Cirbes su upisali po 10 postignutih poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD, 7. kolo

Rezultati:

Ponedeljak, 26. oktobar

Metalac – Crvena zvezda 62:68

Nedelja, 25. oktobar:

MZT – Cibona 69:68
Cedevita – Zadar 81:88

Odigrano ranije:

Tajfun – Mega Leks 60:64
Olimpija – Budućnost 63:67
Partizan – Krka 69:70
Igokea – Sutjeska 75:58

Tabela: Budućnost 6/1, Crvena zvezda 5/2, Mega Leks 5/2, Olimpija 4/3, Igokea 4/3, Cedevita 4/3, MZT 4/3, Zadar 3/4, Krka 3/4, Metalac 3/4, Partizan 2/5, Sutjeska 2/5, Cibona 2/5, Tajfun 2/5

[/stextbox]

 

0
0

5 Komentara

  1. Radonjicu kako te nije sramota uveo si Milera 3 sekunde pre kraja utakmice,koga ti ponizavas i pravis budalom!?Radonjicu ODLAZI

    0
    0
    Odgovori
  2. Ljudi pokušavam da budem smiren ali mi iz utakmice u utakmicu pravimo iste greške. Od početka sezone na svakoj utskmici kidam živce. Brdo izgubljenih lopti, dozvoljavamo protivniku skok u napadu, ni auti nam nisu jača strana, bacanja katastrofa, odbrana ni nalik odbrani iz prošle sezone. Samo se Mekel može nazvati pojačanjem, pored Gudure i Simanića. Sofo je došao da uzme pare, boli ga djoka, Tompson nije Simonovicu ni do kolena. Vidi se da je dečko atleta i skočan ali ja ne vidim korist od njega. Promašili smo s njim i sa Sofom. Zbam da će neki da kažu, “ treba mu vremena, biće pravi kad treba “ ali ljudi, dokle da se lažemo? Deset utakmica je odigrao, ništa nije pokazao. Nadam se da cemo bar s Milerom pogoditi. Sprcali smo velike pare na pojačanja a Majstorović nam da 30 poena.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter