8
Košarka

FOTO:STARSPORT

MILUTINOV O SVEMU: Srbija favorit na EP, Vujošević zna najbolje, jedva čekam da igram sa Spanulisom!

Objavljeno: 10.08.15 u 18:00

Srbija je na Svetskom prvenstvu prošle godine bila srebrna, a košarkaški reprezentativac Nikola Milutinov smatra da će predstojeće Evropsko prvenstvo biti teže od SP.

Orlovi će ove nedelje biti domaćini pripremnog turnira u Areni, a od 5. septembra igraju u Berlinu na Evrobasketu. U jako teškoj grupi igraćemo sa domaćinom Nemačkom, Španijom, Italijom, Turskom i Islandom. Četiri ekipe će se plasirati u osminu finala u Lilu.

Prošao je najteži deo priprema, sad ide sve lakše i nadam se da će se na kraju završiti na najjlepši način. Pripremne utakmice su krenule i evo i sada igramo protiv Francuza pred našom publikom i to će biti još jedan dodatan motiv da se pokažemo u što boljem svetlu. Svi znamo koliko svim ljudima u Srbiji znače rezultati košarkaške reprezentacije –  rekao je Milutinov Tanjugu na druženju u tržnom centru „Delta siti“.

On se potom osvrnuo na predstojeći Evrobasket i poručio da, pored toga što ima nekoliko pretendenata za najviši plasman, nema izrazitog favorita.

Ubrajam našu reprezentaciju u krug favorita, posle prošlogodišnjeg uspeha i srebrne medalje na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ostvariti san koji smo zacrtali, a to je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Mislim da nema izrazitog favorita, ali ima dosta timova koji su pretendenti na titulu šampiona Evrope. Sve će se videti kada krenu utakmice na ispadanje, svašta može da se desi i mislim da će svaki tim hteti da pobedi favorite –  istakao je novi košarkaš grčkog Olimpijakosa.

kosarka srbija madjarska 07

Milutinov je istakao da mu je ova godina jedna od najušpešnijih u karijeri i da bi želeo da dobru sezonu nastavi i u dresu reprezentacije.

 – Bio sam u Grčkoj samo jedan dan da bih prošao lekarske preglede jer imam obaveze u reprezentaciji i lepo sam primljen. Ova godina je jedna od najjlepših u mojoj karijeri, izabran sam na draftu, prešao sam u Olimpijakos i sada se nadam uspehu s reprezentacijom. 

Bivši košarkaš Partizana ponovio je da su crno-beli u teškoj situaciji, ali da je siguran da će se pod vođstvom Duška Vujoševića, vratiti na stare staze.

Mislim da će Partizan uspeti da se vrati jači iz svega toga i da opet bude šampionsko tim. Sada prolazi kroz težak proces, ali Vujošević zna najbolje i mislim da će on uspeti da stvori šampionski tim. Mislim da je već izjavio da je teško da se odmah stvori šampionska ekipu, već da je to proces, ali ne sumnjam da će uspeti.

Mladi centar jedva čeka da zaigra sa legendom Evropske košarke Vasilisom Spanulisom. Ne obrća pažnju na to što je prešao u bratski klub navijača Zvezde.

Nisam razmišljao i ne obraćam pažnju na to, ipak je Grčka druga država. Razmišljao sam samo o što boljem koraku u nastavku karijere i jedva čekam da zaigram za Olimpijakos. Veoma sam srećan sati ću imati prilku da igram sa Vasilisom Spanulisom, čovekom koji u najvažnijim trenutcima pokazuje zašto je jedan od najboljih igrača u Evropi. Zaista sam srećan i privilegovan što ću imati priliku da radim sa njim, ali i sa celim timom. Jedva čekam da počnem pripreme s Olimpijakosom – zaključio je Milutinov.

Partizan je na pragu dovođenja još jednog pojačanja.

0
0

8 Komentara

  1. Uhh kako imponuje ovolika količina isfrustriranih ganfera na vestima o jednom grobaru… :)))
    Koliko god ispoljavali frustracije i pokušali da ih izbacite, one samo jačaju i sve vas jače proždiru iznutra… Nije to zdravo ljudi, razbolećete se… Manite se DV i naučite da uživate u uspehu svog tima (kako god se on zvao)… 😉

    0
    0
    Odgovori
  2. Svinjośević zna najbolje….. da štipa, gepekuje, davi, ucenjuje, a što se tiče trenerskog posla tu se pokazao u reprezentaciji i CSKA, gde sa najvećim budžetom u Evroligi nije ušao ni u top 16. Bila koalicija DS-SPS bio sistem ode koalicija pade sistem. Bila koalicija, bio neograničen budžet, otimanje igrača, plaćanje sudija (ako su kojim slučajem pošteni, sledi gepekovanje i batinanje), porez nije plaćan 10 godina… milina, čimimaju iste uslove kao Zvezda, pade prskanje po faci. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! P.S. SAMO ZVEZDAŠICE RAĐAJU PRAVE MUŠKARCE ! !

    0
    0
    Odgovori
    • Izvinjavam se svim ljudima koji čitaju moje retardirane postove… Mali sam, ćelav, impotentan i besan na celi svet. Inteligencija mi je u minusu, narodski rečeno „glup sam k’o k**ac“! Hvala na pažnji! ZVEZDA PONOS PUŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BEND NA BALKANU I JEDINA DVA KLUBA KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ LIGE ! P.S. SAMO ZVEZDAŠICE RAĐAJU PRAVE MUŠKARCE ZATO IH CEPAJTE PUN GAS ! !

      0
      0
      Odgovori
      • To je tačno, a još se i lazno predstavljaš. Na kolena bre pič.ice ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! P.S. SAMO ZVEZDAŠICE RAĐAJU PRAVE MUŠKARCE ! !

        0
        0
        Odgovori
  3. DV UZ POMOC NAJODANIJIH, NAJJACIH, NAJHRABRIJIH, NAJLUDJIH, NAJPAMETNIJIH NAVIJACA NA SVETU, JEDNOM RECJU-GROBARA, SIGURNO PRAVI NOVI SAMPIONSKI PARTIZAN-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! I TO MNOGO PRE, NEGO STO MNOGI I SANJAJU !!! IMPERIJA UZVRACA UDARAC BUGARCICEVIM „ZVERIMA“ I SILAMA ZLA KOJI TRENUTNO STAVLJAJU SVETINJU NA STUB , RAZAPINJU JE KAO I ISUSA, UDARAJU NAM SANKCIJE, NAMESTO EKSERA, KAO I NATO-AGRESOR STO JE SRBIJI, ALI IZ OVOG IZLAZIMO JOS JACI, JOS SNAZNIJI I JOS OPASNIJI PO SVE !!! SMRT FASIZMU-SLOBODA PARTIZANU !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter