5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Zvezda želi ‘svoju’ ABA ligu i propast Partizana! Nećemo lako predati titulu!

Objavljeno: 11.06.15 u 14:30

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević prepustio je ulogu favorita Crvenoj zvezdi u finalu plej-ofa Superlige Srbije, ali poručio da će njegov tim uraditi sve da osvoji 14. šampionsku titulu u nizu. 

– Večito se ovog proleća igra večiti derbi. Bez obzira na veliku količinu utakmica derbi ima magiju, čini mi se da se igra svakog dana bilo bi tenzije, napetosti i interesovanja publike. Dobro se poznajemo i spremni smo, iako ove sezone imamo određene finansijske okolnosti, pre svega oko selekcije tima i povreda – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Trener crno-belih je dodao da će duel zbog povrede propustiti Edo Murić.

– On ima značajnu ulogu u rotaciji jer popunjava dve pozicije. Bilo je važno da igra, posebno jer igra i četvorci, gde nam je deficit. Ostatak tima je spreman da preuzme njegov posao i pokuša da nadoknadi njegovu ulogu, koja nije mala – naveo je Vujošević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prema njegovim rečima dužina klupe dve ekipe neće biti presudna u seriji.

– Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga, bez obzira na situaciju. Partizan sigurno, bez obzira što je Zvezda favorizovana od politike i države u određenoj prednosti, ali to ne pretvaramo u alibi. Nećemo lako da predamo titulu.

Trener crno-belih kazao je da se nada se da će suđenje biti korektno i da će pobednika odlučiti teren, a ne druge okolnosti.

Košarkaš crno-belih Saša Pavlović ističe da se nada pobedi i brejku u prvom meču protiv Zvezde.

– Zvezda ima prednost domaćeg terena, što se u međusobnim mecevima nije pokazalo kao prednost. U usponu smo forme i igramo dobro kako se završava sezona. Zvezda je dobar tim, konstantno dobro igra cele sezone, ali pokazali smo da možemo da igramo sa njima – zaključio je Pavlović. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vujošević je rekao da nije optimista, povodom toga da li će se i naredne sezone igrati ABA lige i dodao da bi njegov tim najviše izgubio zbog toga.

– Dešavaju se stvari lošije nego sto je predviđeno, postoji maljkavost u organizaciji lige i u upravljačkoj strukturi, ali se sve to poslednjih godina ispravlja. Liga je puna kvaliteta, napravljena je dobra stvar, koja je imala prostora za napredak, a ovo što se radi nije dobro. ABA liga nema alternativu, a ovo što se dešava je borba za vlast – rekao je Vujošević.

On je dodao da Crvena zvezda želi da preuzme vođenje regionalnog takmičenja, makar cena bila neigranje u ABA ligi.

– U Srbiji je jedan klub uzeo organizaciju lige, sada želi i na Jadranu, po cenu da se ne igra. Za Partizan bi bila katastrofa da se ABA liga ugasi i nažalost nisam optimista da će se problemi rešiti.

On je optužio Crvenu zvezdu i predsednika KŠ Dragana Đilasa da žele da rasture ABA ligu, kako bi se igralo samo domaće takmičenje.

– Ne treba mnogo pameti da se vidi, šta se krije iza brda, Čović gleda svoj interes, verujem u njegove konekcije i veze da će Zvezda igrati Evroligu i zato je komotan. On gleda interes svog kluba, želi da postavi rukovodeću strukturu u ABA što bi za sve bilo katastrofalno, pogotovo za Partizan. Đilas želi jaku domaću ligu kako bi pet-šest klubova moglo da se takmiči protiv Zvezde i Partizana, kao i Novi Pazar i Priboj. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vujošević je istakao da je problem na relaciji Fiba-Evroliga, lični interes i da ne veruje da bi i jedna reprezentacija bila isključena sa Evropskog prvenstva.

On je istakao da ne vidi način da se oformi novi organizacija ABA lige pošto je malo vremeno za to, ko bi vodio ligu i čiji čovek?.

– Moja želja oduvek je bila da igraju klubovi iz bivše Jugoslavije, ovo što se sada dešava je sve, samo ne dobro za košarku – zaključio je Vujošević.

Prva utakmica finalne serije Superlige igra se sutra od 21 sat u hali Pionir, a domaćin je Crvena zvezde.

0
0

5 Komentara

  1. Đilas želi jaku domaću ligu kako bi pet-šest klubova moglo da se takmiči protiv Zvezde i Partizana, kao i Novi Pazar i Priboj. Novi Pazar i Priboj, ne shvatam?

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovaj definitivno prso,samo lupeta i izmislja gluposti..postao je paranoican.Stide ga se i sami partizanovci,bar oni koji su iole realniji.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kako su sad dobri ovi Partizanovci a do juce ih je bolelo uvo za Zvezdu i kosarku u Srbiji a sad kad nema EL sad svi zele da ugase Partizan SMESNI STE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter