1
Košarka

DODATNI PROBLEM: Srbin protiv Srba na predstojećem Eurobasketu

Objavljeno: 08.06.15 u 16:37

Košarkaška reprezentacija Srbije svrstana je u veoma tešku grupu na predstojećem Eurobasketu pošto će za rivale u prvoj fazi imati Nemačku, Španiju, Italiju, Tursku i Island.

Poznato je da većina evropskih reprezentacija koristi priliku odnosno prvailo da je dozvoljeno da u timu imaju jednog naturalizovanog igrača, a na to nije „gadljiva“ čak ni Španija.

Dugo se spekulisalo koji stranac će ove godine nositi dres „furije“, da li će to i dalje biti Kongoanac Serž IBaka ili Srbin iz Crne Gore Nikola Mirotić, koji je imao odličnu ruki sezonu u dresu Čikago Bulsa.

Kako prenosi portal Gigantes konačna odluka je doneta odnosno reprezentacija Španije će biti jača za bivšeg krilnog centra Reala koji je svojebvremeno bio blizu toga da obuče nacionalni dres Srbije, ali do toga nije došlo pa je i u mlađim kategorijama igrao za „crvenu furiju“.

Eurobasket je na programu od 5. do 20. septembra i igraće se u četiri zemlje, Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji, a u međuvremenu su se pojavile informacije da bi čak selekcije sa prostora bivše Jugoslavije mogle da budu diskvalifikovane.

0
0

1 Komentara

  1. I kakva je razlika sad izmedju klupske i reprezentativne kosarke !? Nije cilj kupiti gotovog igraca, ciloj ga je stvoriti ako to ne radite onda ne zasluzujete slavu. Ako se ovim trendom nastavi bojim se da ce Saudijska Arabija, Katar .. pokupiti sve medalje u buducnosti

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter