1
Košarka

FOTO: STARSPORT

SREĆA PA JE ĐORĐEVIĆ SELEKTOR: Nepromišljen potez doveo bi do egzodusa iz reprezentacije Srbije

Objavljeno: 14.05.15 u 23:40

Tokom dana kao bomba odjeknule su reči Miloša Teodosića da bi napustio redove reprezentacije Srbije ukoliko bi čelni ljudi našeg saveza odlučili da angažuju stranca, a njegovo mišljenje deli još jedan član prve petorke tima Aleksandra Đorđevića.

Naime, novinari koji na licu mesta prate dešavanja uoči Fajnal-fora Evrolige iskoristili su priliku da za mišljenje o Teodosićevom stavu upitaju Bogdana Bogdanovića.

– Naravno da se slažem sa Milošem. Govorimo o našem nacionalnom timu. Mi imamo tradiciju, veliku košarkašku istoriju, dolazimo iz sredine koja jae imala velike uspehe u ovom sportu. Takođe imamo dosta talentovanih igrača iz mlađih generacija koje tek dolaze. Zbog čega bi nam bio potreban naturalizovani igrač. To je stvar ponosa, ali i same suštine košarke, rekao je Bogdanović u mini intervjuu za sajt Jurohups.

Novinara koji je razgovarao sa košarkašem Fenerbahčea interesovalo je da Bogdan uporedio fanatičnost srpskih i turskih navijača.

– Mi imamo dosta sličan mentalitet i dosta sličnih osobina. Međutim, nije isto kada igrate za klub i za reprezentaciju svoje zemlje. U svakom slučaju naš cilj je da osvojimo Evroligu i mislim da znam šta će se desiti ako u tome uspemo, biće ludilo u Turskoj.

Kada je u pitanju igranje stranaca za reprezentaciju Srbije mišljenja su podeljena, ali srećom selektor Đorđević razmišlja identično kao Teodosić i Bogdanović odnosno ne želi u svom timu igrače koje nisu ponikli na ovim prostorima, pa čak ni one koji imaju srpske korene, ali su odavno u inostranstvu.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter