0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

FINALE ABA LIGE: Loša i nemoćna Zvezda u Zagrebu propustila prvu priliku za prsten!

Objavljeno: 29.04.15 u 22:15

Iako je u prva dva meča sigurnom igrom oba puta pobedila Cedevitu, u trećem meču finalne serije ABA lige Crvena zvezda je u Zagrebu odigrala jedan od najlošijih susreta ove sezone i izgubila sa 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16)

Osim nešto boljeg početka crveno-belih u prvih pet minuta, ništa značajnije Beograđani nisu uradili na večerašnjem meču protiv Cedevite, koja je u trećem meču bila veoma raspoložena za igru, pre svega za šut za tri poena. A veliki problem za crveno-bele bilo je neigranje Majka Cirbesa, pa je Bobana Marjanovića često morao da menja Marko Tejić.

Posle tih prvih pet minuta, Cedevita je preuzela vođstvo, pa je već posle 10 minuta imala plus sedam, a do kraja poluvremena i osam poena prednosti. Daleko od toga da je tada vilo sve gotovo, Zvezda je poznata da vrlo dobro igra u trećoj deonici, međutim večeras je hrvatski tim baš u tom periodu potpuno prelomio meč.

Na jednoj strani nisu dozvolili Crvenoj zvezdi da punih tri minuta postignu koš iz igre, a na drugom kraju terena trojkama Pilepića, Babića i Ukića su lomili moral protivnika i stekli veliku razliku od čak 22 poena.

Iako je bilo još dosta da se igra, poslednja četvrtina bila je čista formalnost i tada su se gotovo svi već okrenuli sutrašnjoj utakmici kada će Beograđani imati novu priliku da obezbede šampionski prsten namenjen pobedniku regionalnog takmičenja.

Najefikasniji na trećem meču finalne serije bio je Boban Marjanović sa 16 poena, ali nije imao pravu podršku saigrača. Na drugoj strani, poeni su bili ravnomerno raspoređeni, Barać je postigao 15, Tomas 14, Babić 12, a Bilan 10.

Osim poraza, utisak sa ove utakmice ostavili su i simpatizeri Crvene zvezde. Njih 50-ak je zdušno podržavalo svoj tim i u velikom delu meča nadjačavalo hrvatsku publiku, iako je juče bilo reči da Delije u Zagrebu nisu dobrodošle.

Četvrti meč finalne serije igra se već sutra, takođe u Zagrebu od 20:30h, a sada je rezultat 2:1 za Crvenu zvezdu.

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter