1
Košarka

FOTO: FIBA/KSS

VELIKI USPEH KOŠARKAŠICA: Ženska reprezentacija posle drame savladala Tursku i izborila plasman na EP!

Objavljeno: 14.11.20 u 18:14

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Istanbulu Tursku 83:76 i osigurala plasman na Eurobasket.

Izabranice Marine Maljković su do četvrtog trijumfa u kvalifikacijama, iz isto toliko mečeva došle uz dosta prolivenog znoja, posle dva produžetka i velike drame.

Isil Asen je preko penala donela Turskoj nadu i produćetak, a onda su bile na korak do preokreta, koji je sprečila Ivon Anderson za još jedan produžetak košem sekund pre kraja. Na kraju je Amerikanka prelomila meč odličnim rešenjima u odlučujućim trenucima sa ukradenom loptom i četiri poena u nizu, posle čega turske košarkašice nisu mogle da se vrate.

PROČITAJTE JOŠ: RONALDO ODGOVORIO ĐOKOVIĆU: Ovo se čekalo, Portugalac se sa samo tri reči osvrnuo na Novakovu imitaciju (VIDEO)

Turkinje, koje su inače i domaćin ovog mini-turnria, su bile izuzetno šuterski raspoložene, ubacile su čak 13 trojki naspram pet našeg tima i pravo je čudo kako su Srpkinje ostale dugo u igri za pobedu na ovom meču. Propustile su naše devojke priliku da slave u regularnom delu meča nakon što su vodile u većem delu utakmice, poslednji put sa pet razlike na sredini četvrte četvrtine.

Najefikasnija je bila Anderson sa 25 poena (11/17 iz igre), uz još pet skokova i šest asistencija, Sonja Vasić je imala 18, Jelena Bruks 17, a Aleksandra Crvendakić 12.

Srbija je ovom pobedom izborila mesto na šampionatu koji će se održati naredne godine u Španiji i Francuskoj, a izabranice Marine Maljković će bez opterećenja odigrati poslednje dve utakmice protiv Albanije i Litvanije, koje su po rasporedu u februaru 2021. godine.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

FOTO: FIBA/KSS

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter