0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

JADRANA NEMA NI NA MAPI: Evroliga deli dugogodišnje licence, klubove iz ABA niko ni da pomene

Objavljeno: 11.11.20 u 09:21

Nadaju se godinama navijači, pre svih dva najtrofejnija kluba na ovim prostorima Partizana i Crvene zvezde, da bi neko od ovih klubova mogao da potpiše dugogodišnji ugovor sa Evroligom, ali kao i svaki prethodni put, plasman u elitno društvo će zavisiti od učinka u ABA ligi.

Nakon sastanka koji su juče održali čelnici Evrolige, objavljeno je da su višegodišnje ugovore dobili Asvel i Bajern Minhen, čime će se broj stalnih učesnika povećati sa 11 na 13.

Francuski i nemački klub trenutno igraju Evroligu na „vajld kard“, a pozivnica im važi do leta 2021. godine.

– U želji da što bolje uđemo na strateška tržišta, pre svega u Francusku i Nemačku, gde je proteklih godina naglo porastao interes za naše takmičenje, dodelili smo dve dvogodišnje pozivnice ASVEL-u i Bajernu. Bord Evrolige će sada definisati uslove da oba kluba dobiju dugoročnu licencu od juna 2021. godine, navodi se u saopštenju elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ: PRIČA KAO IZ BAJKE: Odbranio pet penala u nizu za niželigaša i sada je na meti crno-belih, sitnice ga dele od potpisa!

Još jedan kandidat za dugoročnu licencu je i Alba iz Berlina, koja bi od naredne godine takođe mogla da se ponovo nađe u Evroligi.

– Povećaćemo stabilnost lige kroz povećavanje dugoročnih licenci. Analizirali smo i druge alternative, prioritete i kriterijume za dodeljivanje takve licence. To je uključivalo i razgovore sa Albom iz Berlina u vezi sa dvogodišnjom pozivnicom, kažu u Evroligi.

Na kraju, srpske klubove niko nije ni spomenuo, a kako se sve glasnije priča o licenci i za Valensiju, pitanje je hoće li iko s Jadrana u godinama koje slede biti deo odabranog društva.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ono kad …. Najbolji komentar pobedjuje!

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter