0
Intervju
Ivan Paunić

FOTO - LOKO BASKET

SRPSKI BEK TEMA DANA U RUSIJI, PAUNIĆ JE LOKOMOTIVINA BOMBA! „U Krasnodaru bili prezadovoljni posle prvog treninga, debi sledeće nedelje“

Objavljeno: 14.10.20 u 19:44

Ivan Paunić potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju na plus jednu godinu sa evropskim velikanom, Lokomotivom Kuban i potvrdio kako se poptuno oporavio od teškog perioda koji je iza njega.

Srpski bek je nakon sjajne forme u Fuenlabradi od 2015. do 2017. igrao sezonu života za tursku senzaciju Tofaš, a sve se završilo teškom povredom i komplikacijama koje su nagoveštavale kraj karijere. Tri godine kasnije, Paunić je u Rusiji predstavljen kao veliko pojačanje.

Trebalo je da se posao realizuje još početkom godine, ali ruski klub nije odustao iako ometen korona virusom, već je mesecima kasnije ispunio želju čuvenog trenera Jevgenija Pašutina.

– Lokomotiva je interesovanje pokazala interesovanje još u februaru ove godine, ali posao nije bio završen zbog situacije sa korona virusom. Pre dve nedelje smo obnovili kontakt i dobio sam poziv da dođem u Rusiju kako bi me testirali i proverili da li sam zdrav i spreman. Sve je bilo kako treba. Sa odličnim rezultatima sam prošao sve medicinske testove i ljudi u klubu su prezadovoljni. Nije bilo daljeg dvoumljenja, potpisali smo ugovor sa opcijom produžetka i na sledeću godinu. Samo da me posluži zdravlje, da bude bez povreda i na duže staze – počeo je priču Paunić.

Srpski košarkaš je došao u njemu po meri ekipu, sačinjenu od naširoko poznatih i iskusnih strana, kao i perspektivnih Rusa koji „skidaju“ košarkaški zanat.

– Prvi utisak je sjajan, Lokomotiva ima puno iskusnih igrača i stranaca pretežno sa NBA iskustvom. Naravno, tu su i mladi ruski talenti, a ozbiljnost kluba je dokazana time što u poslednjih par sezona imaju najveći budžet u Evrokupu i ciljevi su veliki. Pokušaćemo da osvojimo Evrokup i plasiramo se u Evroligu što bi puno značilo za ovu sredinu.

Od utakmica u dresu ruskog tima Paunića deli još samo jedan papir, radna dozvola te se očekuje da će debitovati 21. oktobra u meču Evrokupa protiv Andore.

– Očekujem da ću debitovati već sledeće nedelje u utakmici protiv Andore. Čitava papirologija je završena i ostalo je da samo ambasada odobri radnu dozvolu, da dođem u Beograd i podignem je jer bez nje ne mogu da učestvujem na utakmicama. Nadam se da će to biti za par dana gotovo i da ću u timu biti već sledeće nedelje.

U momentima kada je trebalo da se dešavaju najbolje stvari po karijeru Ivana Paunića, desila se parcijalna ruptura ligamenata koja mu je uništila izvanrednu sezonu, istorijsku za Tofaš, a daljim komplikacijama upitna je bila i karijera. Paunić je iz cele situacije izašao jači i dokazao da još uvek i te kako ima šta da pruži pod obručima najjačih evropskih timova.

– Povreda u Turskoj mi je puno poremetila planove u karijeri, a trebalo je da bude uzlazna putanja zbog istorijskog uspeha koji smo napravili sa Tofašom kada smo igrali finale Kupa i prvenstva što je najveći uspeh u poslednjih deset godina. Ono što je trebalo da bude odskočna daska, ispostavilo se kao veliki peh. Svi saigrači su profitirali te sezone u Tofašu. Za dolazak u Lokomotivu smatram da je presudilo to što me trener Pašutin odlično zna još iz perioda kada sam igrao za Nižnji jer sam tamo igrao sjajno. Bilo im je sada bitno samo da sam zdrav i presrećni su izdanjem na treninzima.

Paunić je izuzetno fizički pripremljen, što je u pozitivnom smislu iznenadilo i ljude u Krasnodaru pa će ekspresno biti „bačen u vatru“.

– Vidim da se javlja sumnja kada se pogledaju moje godine, ali se super osećam i period povrede koristio sam za odmor i punjenje baterija – u smislu da se nisam trošio na utakmicama i imao napore te vrste. Mislim da sam na taj način sačuvao energiju, a onda sam se puno pripremao nakon te teške povrede i komplikacija. Imao sam cilj i želeo da ga ispunim, hvala Bogu pa su se trud i rad isplatili pa se sada vraćam na veliku scenu. Sebe vidim u košarci, ona me čini srećnim i to je moj život. Gledaću da je što duže igram.

Sa Ivanom Paunićem nije potrebno previše ni pričati o motivaciji nakon svega što je prošao poslednjih godina.

– Motivacija je na visokom nivou, razmišljam samo koliko je motivacije trebalo posle teške povrede noge da se vratim, počnem da hodam pa sve ostalo. Ako sam sve to prebrodio, ostalo će biti lakše. Jedva čekam da ponovo istrčim na teren u dresu ekipe koja ima velike ciljeve – zaključio je srpski bek.

Pored mnogobrojnih klupskih dostignuća, Paunić je osvojio dva puta Evropsko i jednom Svetsko prvenstvo sa mlađim kategorijama nacionalog tima naše zemlje, ima zlato i sa Univerzijade 2009. dok je osvojio srebro na Eurobasketu 2009. u Poljskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter