0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

‘ŠAMAR’ ZA CRNO-BELE NA STARTU ABA LIGE: Odmah iznenađenje, poraz Partizana na početku sezone!

Objavljeno: 03.10.20 u 23:16

Košarkaši Partizana izgubili su od čačanskog Borca u prvom kolu ABA lige rezultatom 87:78.

Debitant u ABA ligi Borac, napravio je veliko iznenađenje pošto je savladao favorizovani Partizan u dvorani ‘Ranko Žeravica’ sa 87:78 (24:17, 25:19, 19:21, 19:21). Gosti iz Čačka hrabro su ušli u duel sa crno-belima koji nikako nisu uspeval ida pronađu ritam na ovoj utakmici.

Dobra igra gostiju u prvoj četvrtini nije uključila nikakav alarm među crno-belima. Naprotiv, Čačani su nastavili da igraju bez pritiska i sredinom drugog perioda, košem Kočovića otišli na plus 15 (25:40). Jedino im se suprostavio Ognje Jaramaz.

Iako je Borac na početku treće četvrtine uspeo da zadrži dvocifrenu prednost, Jaramaz i Gordić uspeli su trojkama da smanje zaostatak za gostima na 58:51 u 25. minutu. Odgovor Borca stigao je preko Čarapića i Torntona, a osim dobre igre u odbrani goste je služio i šut za tri poena pa je u 28. minutu prednost Čačana opet bila dvocifrena 66:53. Minijaturom Angole u završnici četvrtine Partizan je pred odlučujuću deonicu uspeo da priđe na 11 poena zaostatka.

PROČITAJTE JOŠ: FANTASTIČAN START SEZONE ZA MEGA SOCCERBET: Igokea bez šanse u Laktašima!

Nastavila se skakačka dominacija Borca, Partizanova zona nije baš delovala onako kako se Šćepanović nadao, pa iako je posle sjajnog zakucavanja Mozlija trojku pogodio Jaramaz i nagovestio da postoji šansa da se Partizan vrati nije tako bilo.

U poslednji minut se ušlo sa prednošću Borca 83:74, pa su trojkom uz zvuk sirene samo krunisali pobedu rezultatom 87:78 i to usred Beograda.

Među crno-belima najefikasniji bio je Ognjen Jaramaz sa 21 poenom, Gordić je imao 13, a Mika 10.

Na drugoj strani 12 poena Đokovića, po 11 su ubacili Čarapić i Tornton, a po 10 su imali Miletić i Džons.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter