0
Evroliga

FOTO: Twitter/printscreen

TEŠKE SCENE U ISTANBULU: Branko Lazić sa suzama u očima pročitao oproštajno pismo za Majkla Odža (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.20 u 21:30

Košarkaši Crvene zvezde igraju prvi meč ovosezonskog izdanja Evrolige u Istanbulu protiv Fenerbahčea.

Kao na svakom meču ovog takmičenja, duel je započeo minutom ćutanja za tragično nastradalog Majkla Odža.

Pred početak meča, kapiten crveno-belih Branko Lazić emotivnim rečima se oprostio od nekadašnjeg saigrača.

– Opraštamo se od bivšeg saigrača, dobrog košarkaša i pre svega dobrog čoveka i prijatelja Majkla Odža. Imao je samo 27 godina, živeo je sa nadom da će ostaviti veliki trag u košarkaškom svetu, koliki je njegov osmeh bio. Bio je veliki čovek koji za kratko vreme prešao put od malog nigerijskog sela preko NCAA do Evrolige. Ostajem nam samo da se pitamo gde bi se na kraju završilo to njegovo košarkaško putovanje. Možda kao šampion Evrolige ili najbolji centar NBA, ali život nije fer i sada nam ostaje samo da mu odamo počast. Minutom ćutanja ćemo odati počast Dobroćudnom džinu, kako smo ga zvali u našem gradu hiljadama kilometara udaljenom od njegove domovine, u njegovoj porodici – Crvenoj zvezdi i Srbiji. Majkl, počivaj u miru – rekao je Lazić.

Podsetimo, Odžo je preminuo 7. avgusta na individualnom treningu od posledica srčanog udara, nije mu bilo pomoći ni nakon ekspresne reakcije Hitne pomoći. Njegova šokantna smrt potresla je košarakšku javnost širom sveta, kako u Evropi gde je igrao evroligaške mečeve, SAD gde je bio na koledžu i naravno rodnoj Nigeriji.

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter