2
Košarka

FOTO: KS Srbije

UŽASNE VESTI STIŽU IZ NBA LIGE: Srbija je u šoku – Jokić, Bogdanović i Bjelica propuštaju Olimpijske igre u Tokiju?!

Objavljeno: 23.09.20 u 14:18

Košarkašku reprezentaciju Srbije mogao bi da zadesi ogroman hendikep.

Naime, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Marko Gudurić, mogli bi da propuste Olimpijske igre u Tokiju.

Komesar najjače košarkške lige na svetu Adam Silver, rekao je da bi lako moglo da se desi da najbolji košarkaši NBA lige propuste Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održati 2021. godine.

Uzork ovome jeste pandemija korona virusa. NBA liga je bila prekinuta na tri meseca, umesto da nova sezona sad krene, prethodna još uvek nije završena.

PROČITAJTE JOŠ: FSS PONOVO KAŽNJAVA ‘VEČITE’: Još ovaj put je novčana kazna, sledeći put se oduzimaju bodovi?!

Prvobitni pandemijski plan Silvera i njegovih saradnika je bio da nova sezona počne u decembru, možda i skraćenom formatu, ali je prema njegovim tvrdnjama – sve izvesnije da će ona krenuti tek u januaru 2021. i trajati do septembra ili oktobra.

Olimpijske igre trebale su da se održe ovog leta, ali su pomerene za sledeću godinu, i na programu su krajem jula.

– Postoji mnogo sjajnih američkih košarkaša, a mi se možda nalazimo pred scenarijem u kome 15 najboljih NBA igrača ne igra na Olimpijskim igrama, a da tamo učestvuju neki drugi sjajni američki košarkaši. Naravno, mnogo je NBA asova koji bi želeli da učestvuju na Igrama u dresovima nekih drugih reprezentacija. To je nešto na čemu ćemo morati da poradimo – rekao je Silver.

Reprezentacija Srbije olimpijsku vizu jedino može da izbori na jednom od četiri kvalifikaciona turnira koja će se održati od 29. juna do 4. jula 2021. godine. Ukupno 24 reprezentacije igraju u četiri grada (u svakom po šest), a samo pobednici turnira ići će na Olimpijske igre koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta. U Beogradu će se, krajem juna i početkom jula sledeće godine, u A grupi nadmetati Srbija, Dominikanska Republika i Novi Zeland, a u B grupi Portoriko, Italija, Senegal.

FOTO: KS Srbije

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter