0
Košarka

FOTO: NBA .com

‘NJUJORK TAJMS’ OČARAN SRBINOM: ‘Jokić igra košarku kao da je vaterpolo’

Objavljeno: 22.09.20 u 13:20

Centar Denver nagetsa i reprezentacije Srbije, Nikola Jokić, igra košarku kao da je vaterpolo, piše američki list ‘Njujork tajms’.

U tekstu pod naslovom ‘Nikola Jokić igra košarku kao da je vaterpolo’, ‘Njujork tajms’ donosi analizu igre srpskog centra, koji sa Denverom igra finale zapadne konferencije NBA lige.

Jokić, zvezda Nagetsa, radi sve u NBA plej-ofu. Šutira, skače, blokira i deli jednoručne asistencije preko celog terena kao da je u bazenu. On je poznat po preciznim dodavanjima, čak iako lopta ide dužinom celog terena. To je obeležje vaterpola, sporta koji je veoma popularan u njegovoj rodnoj Srbiji – piše ‘Njujork tajms’.

Lejkersi i Nagetsi (2-0) se sastaju u sredu od 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

Dodavanja jednom rukom, blokada jednom rukom. Jednoručni flouteri. Vođenje lopte jednom rukom, Jokić takođe ima naviku da jednom rukom drži loptu iznad glave (ponekad i maše njome), dok se drugom brani od svog defanzivca. Mogao bi i da gazi vodu dok to radi – navodi se u tekstu u ‘Njujork tajmsu’.

Iako Jokić nikada zvanično nije trenirao vaterpolo, američki list podseća i na period njegovog detinjstva u Somboru kada bi se se svukao u kupaće gaće i sa drugovima se dobacivao loptom.

Srbija gaji jaku strast prema vaterpolu i u skoro svakom gradu postoje bazeni za vaterpolo. Mladi ljudi vikendom postavljaju golove na jezeru. Muška reprezentacija Srbije osvojila je olimpijsko zlato 2016. godine u Rio de Žaneiru – piše poznati list.

Vaterpolo je deo kulturnog koda, a Jokić se nije specijalizovao za košarku sve dok nije postao tinejdžer. Bavio se mnogim sportovima dok je bio mlad i to mu je verovatno pomoglo da razvije svoju spretnost – rekao je Ognjen Stojaković, direktor Nagetsa za razvoj igrača, koji je bio jedan od nekoliko sagovornika ‘Njujork tajmsa’.

– Zapravo je veoma dobar u i odbojci. Trebalo bi da ga vidite. U svim sportovima sa loptom, on je neverovatan – rekao je Stojaković.

 

FOTO: NBA .com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter