0
Košarka

UZBUDLJIVO U NBA: Braun i Tejtum ‘srušili’ Majami i smanjili zaostatak! (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.20 u 09:22

Košarkaši Boston Seltiksa uspeli su da pobede Majami rerezultatom 117:106 i smanje zaostatak u finalu Istoka na 2-1.

Boston je kontrolisao ceo meč, od početka do kraja. Nakon prve četvrtine stekli su značajnu prednost. Od starta su vodili i nisu dozvoljavali Majamiju da uđe u egal, pa su nakon prvih 12 minuta imali +9.

Odlično su počeli i drugu četvrtinu i stigli do najveće prednosti od +13.

Sinoć definitivno nije bilo veče Dragiću, koji je imao veliki broj izgubljenih lopti. Džimi Batler je većinu druge četvrtine presedeo na klupi, pa je Tajler Hiro uz pomoć Bema Adebaja održavao Hit u igri.

Postigao je 13 poena u drugoj četvrtini i vratio Majami na samo tri poena zaostatka (51:48).

Braun je ukrao dve lopte, jednu Batleru, jednu Adebaju, istrčao dve kontre i lako poentirao, a na to su došle još dve kontre gde je kombinovao sa Tejtumom posle promašaja Dragića i Kraudera i Boston je otišao ponovo na dvocifrenu prednost.

Na kraju prvog poluvremena bilo je +13 za Seltikse (63:50).

Dankan Robinson, Adebajo i Hiro napravili su seriju 8:0 i smanjili zaostatak na pet poena, ali to nije bilo dovoljno. Tačku na meč stavio je Markus Smart sa linije za slobodna bacanja.

Džejlen Braun bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 26 poena, na šta je dodao 7 skokova, 5 asistencija, tri ukradene lopte i blokadu. Džejson Tejtum ubacio je 25 poena, uz 14 skokova i 8 asistencija. Kemba Voker je dodao 21, a Markus Smart 20 poena.

U redovima Majamija istakli su se Bem Adebajo sa 27 poena i 16 skokova i Tajler Hiro sa 22 poena. Batler je ubacio 17, Robinson 13, Dragić 11, a Krauder 10 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter