0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

NBA: Torontu pripala ogromna drama – Jokić ponovo sjajan, ali ne može sam! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.20 u 09:19

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su ekipu Bostona rezultatom 125:122 posle dva produžetka u šestom meču polufinala Istoka.

U samoj završnici viđena je velika drama, košarkaši oba tima su  veoma teško se dolazi do koša. Toronto je na četiri minuta do kraja imao četiri poena prednosti (98:94), međutim u poslednji minu ušlo se sa rezultatom 98:98.

Sijakam je na 25 sekundi do kraja promašio polaganje, a istom merom uzvratio je i Kemba Voker na svega dve sekunde do isteka vremena.

Toronto je osigrao skok i odmah je pozvao tajm-aut. Nurs je nacrtao sjajnu akciju iz koje je Tejtum faulirao Anunobija, međutim arbitri su pokazali da nije faul za slobodna bacanja. Tokom dodatnih pet minuta gledali smo očekivanu dramu, a Toronto je u poslednjem minutu imao šansu da ode na dva poseda razlike. Ipak, Vanvlit je promašio, potom je Braun na 19 sekundi fauliran i kako je pogodio oba rezultat je bio 106:106.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Kajl Lauri sa 33 poena, Paul je ubacio 23, Vanvlit 21, Anunobi je dodao 13, a Sijakam 12 poena. Kod Seltiksa Braun je postigao 31 poen, Tejtum je ubacio 29, a Smart je imao tripl-dabl (23 poena, 11 skokova i 10 asistencija).

LA Klipersi pobedili su Denver rezultatom 96:85 i poveli sa 3:1, tako da ih još jedna pobeda deli od finala u Zapadu.

Srpski centar Nikola Jokić ponovo je bio najraspoloženiji u timu Nagetsa, ali nije mogao sam protiv tima sa nekoliko vrhunskih pojedinaca. Jokić je meč završio sa 26 poena, 11 skokova i šest asistencija, uz šut iz igre 11/23 (2/7 za tri). Jokiću je ponovo nedostajala pomoć Džamala Mareja koji je četvrti meč polufinalne serije završio sa ‘samo’ 18 poena, sedam asistencija i četiri uhvaćene lopte.

PROČITAJTE JOŠ: BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE OSTAO ŠOKIRAN: ‘Ovo je najluđe zakucavanje koje sam video uživo’ (VIDEO)

Klipese je do nove pobede opet predvodio sjajni Kavaj Lenard sa 30 poena, 11 skokova i devet asistencija, a još pet igrača je imalo dvocifreni košgeterski učinak – najviše Montrezl Herel 15 poena.

Tim iz Los Anđelesa je ogroman deo posla završio na samom početku meča. Klipersi su poveli sa 24:7, a Jokić je u tom periodu postigao šest poena za Denver. Tim Majkla Melouna nije mogao da se vrati u život posle bledog starta, mada je u jednom trenutku u trećoj deonici bio na samo minus dva. Ponovo je u situaciji kao na startu plej-ofa protiv Jute da ima dve pobede manje od rivala. 

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter