0
Košarka

NBA: Harden poveo protiv ‘kralja’ – Majami na pragu finala! (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.20 u 09:18

Košarkaši Majami Hita savladali su ekipu Milvokija 115:100, i na taj način došli do 3-0 u seriji u polufinalu istočne konferencije.

Izabranici Eriksa Spolstre nalaze se na korak do plasmana u finale Istoke i samo neko čudo moglo bi da ih ispreči u tome.

Majami je odigrao neverovatnu poslednju četvrtinu u kojoj je postigao 40 poena, a primio svega 13 i na kraju zasluženo dolazi do velikih 3-0.

Vrhunsku partiju pružio  je Džimi Batler koji je u četvrtoj deonici preuzeo stvari u svoje ruke. Batler je na kraju meč završio sa 30 poena (7/13 iz igre, 14/19 bacanja), sedam skokova i šest asistencija.

Njega su pratili Bem Adebajo sa 20 poena i 16 skokova, Krauder sa 17 poena i Goran Dragić sa 15.

Igra Baksa potpuno je stala u poslednjoj deonici što govori podatak od sramnih 13 poena za 12 minuta. To isto govori koliko je i Majami igrao paklenu odbranu.

Janis Adetokumbo postigao je 21 poen uz 16 skokova i devet asistencija, Lopez je imao 22, Midlton 18, a Hil 13 poena.

Košarkaši Hjuston rokitsa pobedili su Los Anđeles lejkerse 112:97, u prvom meču polufinala Zapadne konferencije. ‘Rakete’ ni u jednom trenutku nisu pokazale znake umora, bez obzira što su do polufinala došle nakon teške serije u sedam mečeva sa Oklahomom.

Hjuston je odigrao sjajnu odbranu tokom svih 48 minuta i, uz odličnu partiju Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka, sasvim zasluženo poveo sa 1:0.

Harden je u prvom poluvremenu ubacio čak 25 poena, iz igre je šutirao 7/11 i Roketsi su imali osam poena prednosti.

PROČITAJTE JOŠ: OGROMAN HENDIKEP ZA SRPSKOG STRUČNJAKA: Nikolić u problemu – ostao bez najboljeg igrača!

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejms Harden sa 36 poena i pet asistencija, Vestbruk je imao 24, devet skokova i šest asistencija, a Erik Gordon 23 poena.

Lejkerse su predvodili Dejvis sa 25 poena i 14 skokova, odnosno Lebron sa 20 poena, osam skokova i sedam asistencija. ‘Kralj’ je u poslednjoj četvrtini uputio četiri šuta ka protivničkom košu i nijedan nije pogodio, pa je taj deo igre završio bez poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter