0
Košarka

FOTO: Screenshot/Tviter

NBA: Oslabljeni Hjuston oborio NBA Plej-of rekord, Majami ‘bacio’ Indijanu u nokdaun!

Objavljeno: 21.08.20 u 09:19

Košarkaši Majami Hita poveli su sa 2:0 u seriji protiv Indijane pobedom od 109:100.

Majami je i u drugoj utkamici, u kojoj je Indijana bila formalni domaćin, došao do ‘brejka’, nešto lakše nego u prvoj.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini kada su momci sa Floride stekli veliku prednost koja je rasla i do plus 16. Indijana je pokušavala da se vrati, ali je razliku uspela da smanji tek do -8, što nije bilo dovoljno da meč uvede u dramu.

Dankan Robinson je briljirao kod Majamija sa 24 poena, a pratio ga je Goran Dragić sa 20, a Džimi Batler je postigao dva koša manje. Viktor Oladipo je sa druge strane imao 22 poena, Majls Tarner 17, a Malkolm Brogdon 16.

Košarkaši Hjuston Roketsa pobedili su Oklahomu rezultatom 111:98.

Roketsi su time i drugi meč zaredom pobedili Tander, te poveli sa 2-0 u seriji prvog kola plej-ofa zapadne konferencije. Hjuston je bio slabiji za Rasela Vestbruka, Harden nije imao svoje veče, ali to nije smetalo Roketsima da zabeleže novu pobedu.

Hjuston je oborio NBA plej-of rekord šutnuvši 56 trojki na jednoj utakmici (od čega je pogodio 19). Meč je počeo veoma izjednačeno. Oklahoma je pokušavala da iskoristi prednost u reketu, a Hjuston je probao trojkama da se ‘odlepi’.

Hjuston je promašio 15 trojki zaredom. Izabranici Bilija Donovana su to koristili i na poluvremenu vodili sa 59:53, a razlog je bio samo jedan. Pred poslednjih 12 minuta tek je jedan poen razdvajao ove ekipe, ali se to ubrzo promenilo.

‘Rafalna paljba’, pre svega Džefa Grina i Danuela Hausa, ekspresno je odvela Hjuston do 17 postignutih poena bez odgovora sa druge strane. U jednom trenutku je i Harden krenuo da pogađa i Oklahoma jednostavno nije imala snage da pruži dodatan otpor izabranicima Majka D’Antonija.

Harden je na kraju meč završio sa 21 poenom (5/16), uz pet skokova, devet asistencija, tri ukradene i (koliko god neverovatno zvučalo) nijednom izgubljenom loptom. Danuel Haus je imao 19 poena i devet skokova, dok su Džef Grin i Erik Gordon ubacili po 15 poena.

Na drugoj strani istakao se mladi Šej Gildžus-Aleksander sa 31 poenom. Stiven Adams je imao osam uz 11 skokova, a Kris Pol je završio sa 14 poena i nestvaran +/- od čak minus 36.

Naredni, treći meč serije, kada Oklahoma postaje formalni domaćin, zakazan je za nedelju od 00.00.

Milvoki Baksi izjednačili su u seriji protiv Orlando Medžika u prvoj rundi plej-ofa na 1:1, pošto su u drugom meču slavili sa 111:96.

Ovu utakmicu u Orlandu obeležili su Janis Adetokumbo i Nikola Vučević.

Grk je ostvario dabl-dabl učinak – imao je 28 poena, 20 skokova i pet asistencija. Sa druge strane, crnogorski centar je zabeležio 32 poena, 10 skokova i dve asistencije.

Milvoki je odlično krenuo susret i već posle prvih 12 minuta imao 12 poena prednosti, koje nije ispuštao do kraja.

U drugom i trećem kvartalu samo su povećali, a potom i održavali stečeno vođstvo, koje je u jednom trenutku iznosilo +23. Orlando je pokušao u završnici na uzvrati, spustio zaostatak na jednocifren minus, ali to je bilo sve.

Baksi su odbili taj nalet i zabeležili prvi trijumf u plej-ofu.

Pored Janisa, odličan je bio i Bruk Lopez sa 20 poena, kao i Erikd Bledso sa 13 poena i sedam asistencija.

Kod poražene ekipe, uz Vučevića, dvocifreni su bili Furnije i Ros sa 12, Fulc sa 11 i Ogastin sa 10 poena.

NBA:
Indijana – Majami 100:109
Hjuston – Oklahoma 111:98
L.A. Lejkers – Portland 111:88
Milvoki – Orlando 111:96

FOTO: Screenshot/Tviter

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter