0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

DONČIĆ ‘NOSIO’ DALAS DO POBEDE: Brutalna partija Bobija za kratko vreme, Maveriksi ‘razbili’ Kliperse i poravnali rezultat u seriji (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.20 u 09:50

Košarkaši Dalas Meveriksa pobedili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 127:114 i izjednačili su u seriji na 1-1.

Mevse je do pobede predvodio sjajni Luka Dončić, a odličnu utakmicu odigrao je i srpski košarkaš Boban Marjanović.

Dončić je upao u problem sa ličnim greškama, te je na terenu proveo samo 28 minuta, međutim to ga nije sprečilo da odigra sjajan meč.

Reprezentativac Slovenije postigao je 28 poena, uz to je imao osam skokova i sedam asistencija.

Kada je reč o Bobanu, on je za nešto manje od deset minuta došao na korak do dabl-dabla – 13 poena, devet skokova i jednu asistenciju, što je izvanredan učinak za tako kratko vreme.

Meveriksi su odlično otvorili utakmicu serijom 15-2, međutim Klipersi su to brzo sustigli, pa je tim iz Teksasa u drugu deonicu ušao sa +4. Slična situacija dogodila se i u drugoj četvrtini, Dalas je išao do +17, ali ekipa iz Los Anđelesa se ponovo vratila u meč.

Prelomni momenti duela desili su se krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je prednost išla i do +18. Klipersi ovoga puta nisu imali odgovor i zasluženo su poraženi.

Kod Dalasa pored Dončića i Bobija, istakao se Kristaps Porzingis sa 23 poena i sedam skokova.

Na drugoj strani odličan meč odigrao je Kavaj Lenard 35 poena i 10 skokova, pratio ga je Lu Vilijams sa 23 koša i sedam uspešnih dodavanja, međutim potpuno je podbacio Pol Džordž koji je ubacio 14 poena, a iz igre je šutirao 4/17.

Dalas je još jednom pokazao da neće biti lak plen i u narednom duelu trebalo bi da vidimo reakciju Klipersa koji su i dalje verovatno jedni od najvećih favorita za titulu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=m0NZOkRW4_M

NBA rezultati:

Reptors – Nets 104:99
Nagets – Džez 105:124
Seltiks – 76ers 128:101
Klipers – Meveriks 114:127

 

 

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter