Unija igrača ABA lige dobija sve veću podršku, ne samo među sadašnjim već i bivšim košarkašima.

Projekat, čiji su idejni tvorci i osnivači Rade Zagorac i Nenad Miljenović, koji za cilj ima da se zaštite prava igrača koji nastupaju u regionalno takmičenju i unapredi njihov status, sve više hvata zamajac i polako formira svoju organizacionu strukturu. U prilog tome svedoči i podatak da je Aleksandar Rašić imenovan za generalnog menadžera Unije igrača ABA lige ‘Voice’.


Rašić se svojevremeno pet sezona takmičio u ABA ligi, a osvojio je tri šampionska prstena, dva sa Partizanom i jedan sa FMP-om. U 16 godina dugoj profesionalnoj karijeri branio je boje čačanskog Borca, Efesa, moskovskog Dinama, Albe, Trabzonspora, Sijene, Lijetuvos ritasa, Ankare, Konjaspora, Turk Telekoma, Steaue, Kluža, a dres sa državnim grbom nosio je na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj i Evropskom šampionatu 2011. u Litvaniji.

PROČITAJTE JOŠ: RIVALI SVE ČINE DA ISPROVOCIRAJU JOKIĆA: Beverli ispuštao krike dok je Srbin izvodio slobodna bacanja (VIDEO)

Na novoj funkciji Rašić će zastupati i predstavljati Uniju pred njenim partnerima, od njenih članova do ABA lige, a u saradnji sa Bordom igrača donosiće i sprovoditi najvažnije odluke Unije.

– Izuzetno mi je drago što se aktivno uključujem u jedan ovako zdrav projekat. Mislim da je ideja sjajna i da je ovo veliki korak napred za košarku u regionu. Rade i Nenad su do sada uradili veliki deo posla, zajedno sa njima ću proći kroz ceo program i videćemo koje stvari možemo da unapredimo – konstatovao je Rašić, a prenosi portal ‘Direktno’.