Vlade Divac je na udaru javnosti i lako bi moglo da se desi da po okončanju sezone ne bude više generalni menadžer kluba iz glavnog grada Kalifornije.

Novinar Brajant Vest, koji piše za portal kingsherald.com. ističe da je Divac uvek bio jedan od njegovih omiljenih igrača Kingsa, ali i da bi ga cenio više ukoliko bi priznao istinu – da on nije čovek koji može da vodi obnovu tima.


– Šanse za uspeh obnove tima su verovatno okončane 21. juna 2018. godine kada su Divac i kompanija odabrali bilo koga umesto Luke Dončića. Biće beskrajna, besmislena rasprava o tome koliko bi MVP kandidat bio dobar u Sakramentu i to je istina jer bez iskusnog, elitnog trenera poput Rika Karlajla, Luka verovatno ne bi tako brzo dostigao vrhunac. Navijači mogu da govore o tome da li bi se on uklopio sa Foksom, ali ne postoji logičan argument da generalni menadžer propusti priliku da uzme igrača takvog potencijala – navodi novinar.

On se zahvalio Divcu na svemu, a smatra da je vreme za odlazak Srbina.

Vlade je dobar čovek kome ne treba ništa više od pobede u Sakramentu. Mi smo ga već voleli, čak i pre ovoga i uvek će biti jedan od najvoljenijih Kingsa, ali bismo ga još više voleli da je priznao istinu. Hvala Vlade za sve uspomene, vreme je za rastanak – zaključio je Vest.